מלגות בית הספר לתואר ראשון ושני

מלגות לתלמידי תואר ראשון

1. בית הספר למדעי המדינה מעניק מלגות לתלמידי תואר ראשון - למתקבלים לשנה"ל תשע"ט, בעלי ציון פסיכומטרי משוקלל 650 ומעלה.

המלגה מציעה מענק נדיב של 7000 ש"ח, למימון הלימודים.

מתן המלגה מותנה במימוש הלימודים במדעי המדינה, עמידה בתנאי ממוצע בקורסי המבוא של שנה א' במדעי המדינה, ועמידה בתנאי המעבר משנה א' לשנה ב' בחוג הלימודים השני. המלגה תוענק לעד עד 5 סטודנטים העומדים בקריטריונים בכל שנת לימודים.

לפרטים נוספים נא לפנות לגב' נועה אברהם, מרכזת לימודי תואר ראשון. טל' 04-8240561.

מלגה נוספת תינתן לסטודנטים הזכאים למלגת ביה"ס למדעי המדינה, אשר בנוסף עומדים בקריטריונים המפורטים מטה:

2. האוניברסיטה מעניקה מלגות לסטודנטים שילמדו במדעי המדינה בתואר ראשון בשנת תשע"ט, אשר הינם בעלי ציון פסיכומטרי גולמי בהתאם לפירוט הבא:

1. פסיכומטרי גולמי 633-699 – זכאים למלגה עד 35% שכ"ל או 50% משכ"ל (ללא תשלומים נילווים) בחוגים המפורטים בקישור הבא: https://www.haifa.ac.il/images/pdf/psycometric.pdf
  2. פסיכומטרי 700-729 - זכאים למלגת 50% משכ"ל (ללא תשלומים נילווים).
  3. פסיכומטרי 730 ומעלה – זכאים למלגת 100% שכ"ל (ללא תשלומים נילווים).
  4. במהלך החודש הראשון של תחילת שנת הלימודים היחידה למלגות של הדיקנאט בודקת את עמידתם של הסטו' בקריטריוני הסף הבאים: רישום ל-30 נ"ז לפחות בתשע"ט ומעמד אקדמי מן המניין. העומדים בקריטריונים יקבלו מכתב נוסף ובו פירוט על אופן מימוש המלגה (יהא עליהם להירשם לפעילות חברתית בהיקף של 25 שעות שנתיות).

*תקנון המלגות המלא בדיקנאט הסטודנטים, ייתכנו שינויים. טלפון לבירורים: 04-8288034

מלגות לסטודנטים במסלול מחקרי של תואר שני

בתחומים: ממשל ורעיון מדיני, יחסים בינלאומיים, ומנהל ומדיניות ציבורית.

המלגה תינתן בהתאם לשיקול החלטת וועדת המלגות של כל מחלקה.

לפרטים נוספים, פנו למרכזות התואר השני במחלקות:

גב' מירי פיינרמן, המחלקה לממשל ורעיון מדיני

גב' בלה בוטניק, המחלקה ליחסים בינלאומיים

גב' אורלי משה, המחלקה למנהל ומדיניות ציבורית

מלגות לסטודנטים במסלול ישיר לדוקטורט

התוכנית, המשלבת לימודים לתואר שני ושלישי, מיועדת לתלמידים מצטיינים, שממוצע הציונים המשוקלל שלהם בלימודי התואר הראשון הוא לפחות 92 .

משך המסלול הייחודי חמש שנים, שמתוכן שנתיים לימודים לתואר שני ושלוש שנים לתואר שלישי בתחומים המגוונים של מדע המדינה.

לפרטים נוספים לחצו כאן.

לבירורים, פנו לאפרת קורן, מרכזת לימודי הדוקטורט: ekoren1@univ.haifa.ac.il טלפון 04-8249081

doron navot"חלק מהחשודים מתמודדים כדי לשדר למערכת המשפט ואכיפת החוק שהם חפים מפשע. זה לא אומר שהם הולכים לנצח במערכת הבחירות, אבל זו חלק מהאסטרטגיה שלהם מול מערכת אכיפת החוק... רבים עושים זאת כאסטרטגיה משפטית", אמר ד"ר דורון נבות, מומחה לשחיתות פוליטית וראש התכנית ללימודי דמוקרטיה בבית הספר למדעי המדינה, בראיון לעיתון "גלובס"

gabi ben dor

מדו"ח פני החברה הישראלית עולה כי 88% מהאוכלוסייה בישראל דיווחו שהם מרוצים מחייהם. פרופ' גבי בן-דור, ראש התוכנית ללימודי ביטחון לאומי, העורך מדי שנה את מדד החוסן הלאומי של ישראל, התראיין בנושא לרשת ב' ואמר: "אלו לא נתונים מפתיעים והם ידועים כבר שנים. אצלנו מקטרים על תחבורה, תשתיות, חינוך ודיור, אבל במאקרו ההרגשה היא שבסך הכול טוב, כי יש הזדהות גבוהה של הפרט עם מטרות קולקטיביות - החברה הישראלית, הציונות, הערכים שלמענם אנחנו עושים את מה שעושים, מה שחסר במדינות אחרות".

מחקרם של ד"ר יניב רינגוורץ וד"ר כרמלה לוטמר, מביה"ס למדעי המדינה, הבודק האם כתבי עת אקדמיים מאפשרים לחוקרים השייכים לאוניברסיטה אליה שייך כתב העת לפרסם מאמרים באיכות נמוכה יותר (התשובה - כן...), התפרסם ב- harvard business review.

hospitalהצעת מחקר של ד"ר גבי סייג וד"ר דנה ושדי מביה"ס למדעי המדינה, המחלקה למנהל ומדיניות ציבורית, בנושא הביקורת הפנימית בבתי חולים בישראל, זכתה במענק מחקר של 100 אלף ש"ח שניתן על ידי המכון הלאומי לחקר שירותי בריאות ומדיניות הבריאות. בעקבות המחקר הוקם צוות מחקר שכולל את המבקרת הפנימית של משרד הבריאות, המבקר הפנימי הפורש של קופת חולים כללית ואת המבקרים הפנימיים בבתי חולים רמב"ם ופוריה.

aharon cohen book coverברכות לפרופ' אהרן כהן, על צאת ספרו

Counterproductive Work Behaviors - Understanding the Dark Side of Personalities in Organizational Life.

לפרטים נוספים לחצו כאן