מלגות בית הספר לתואר ראשון ושני

מלגות בית הספר לתלמידי תואר ראשון

1. בית הספר למדעי המדינה מעניק מלגות לתלמידי תואר ראשון - למתקבלים לשנה"ל תשע"ח, בעלי ציון פסיכומטרי משוקלל 650 ומעלה.

גובה המלגה 3500 ש"ח! מתן המלגה מותנה במימוש הלימודים במדעי המדינה, עמידה בתנאי ממוצע בשנה א' במדעי המדינה, ועמידה בתנאי המעבר משנה א' לשנה ב' בחוג הלימודים השני.

לפרטים נוספים נא לפנות לגב' נועה אברהם, מרכזת לימודי תואר ראשון. טל' 04-8240561.

2. האוניברסיטה מעניקה מלגות לסטודנטים שילמדו במדעי המדינה בתואר ראשון בשנת תשע"ח, אשר הינם בעלי ציון פסיכומטרי גולמי בהתאם לפירוט הבא:

*פסיכומטרי גולמי 633 - מלגה על סך 3500 ש"ח

*פסיכומטרי גולמי 660 - מלגה על סך 7000 ש"ח

ייתכנו שינויים. לפרטים - ניתן לפנות לאגף מנהל תלמידים, טלפון 04-6146218

*פסיכומטרי גולמי 700 - מלגה על סך 5000 ש"ח

*פסיכומטרי גולמי 720 - מלגה על סך 10,000 ש"ח

*תקנון המלגות המלא בדיקנאט הסטודנטים, ייתכנו שינויים. טלפון לבירור: 04-8288034

מלגות לסטודנטים במסלול מחקרי של תואר שני

בתחומים: ממשל ורעיון מדיני, יחסים בינלאומיים, ומנהל ומדיניות ציבורית.

המלגה תינתן בהתאם לשיקול החלטת וועדת המלגות של כל מחלקה.

לפרטים נוספים, פנו למרכזות התואר השני במחלקות:

גב' מירי פיינרמן, המחלקה לממשל ורעיון מדיני

גב' בלה בוטניק, המחלקה ליחסים בינלאומיים

גב' אורלי משה, המחלקה למנהל ומדיניות ציבורית

asad ghanemהלשכה המרכזית הפלסטינית לסטטיסטיקה פרסמה נתונים על מספר הפלסטינים בין הים לירדן ובעולם - 4.88 מיליון פלסטינים חיו בשטחים ב-2016: 2.97 מהם בגדה ו-1.91 ברצועה. פרופ' אסעד גאנם, מבית הספר למדעי המדינה, התראיין לכתבה שפורסמה בנושא בעיתון "הארץ" ואמר: "היהודים היו מיעוט ב-48', אבל על רקע התארגנות נכונה והיעדר התארגנות אצל הפלסטינים ובעולם הערבי בכלל הצליחה מדינת ישראל להתגבר על הערבים בכל צומת מרכזי".

"doron navotמערכת אכיפת החוק בישראל, ואת זה מעטים בישראל מבינים, היא מהחזקות בעולם, ובסופו של דבר, ההחלטות שתתקבלנה יהיו מושפעות מאיכות הראיות ולא מאיכויותיו הרטוריות של נתניהו", כתב ד"ר דורון נבות, מומחה לשחיתות פוליטית וראש התכנית ללימודי דמוקרטיה בבית הספר למדעי המדינה, בטור פרשנות שפורסם בעיתון "מעריב".

מחקרם של ד"ר יניב רינגוורץ וד"ר כרמלה לוטמר, מביה"ס למדעי המדינה, הבודק האם כתבי עת אקדמיים מאפשרים לחוקרים השייכים לאוניברסיטה אליה שייך כתב העת לפרסם מאמרים באיכות נמוכה יותר (התשובה - כן...), התפרסם ב- harvard business review.

hospitalהצעת מחקר של ד"ר גבי סייג וד"ר דנה ושדי מביה"ס למדעי המדינה, המחלקה למנהל ומדיניות ציבורית, בנושא הביקורת הפנימית בבתי חולים בישראל, זכתה במענק מחקר של 100 אלף ש"ח שניתן על ידי המכון הלאומי לחקר שירותי בריאות ומדיניות הבריאות. בעקבות המחקר הוקם צוות מחקר שכולל את המבקרת הפנימית של משרד הבריאות, המבקר הפנימי הפורש של קופת חולים כללית ואת המבקרים הפנימיים בבתי חולים רמב"ם ופוריה.

aharon cohen book coverברכות לפרופ' אהרן כהן, על צאת ספרו

Counterproductive Work Behaviors - Understanding the Dark Side of Personalities in Organizational Life.

לפרטים נוספים לחצו כאן