מלגות בית הספר לתואר ראשון ושני

בית הספר למדעי המדינה מעניק מלגות לסטודנטים מצטיינים במסלול מחקרי של תואר שני, בתחומים: ממשל ורעיון מדיני, יחסים בינלאומיים, ומנהל ומדיניות ציבורית.

גובה המלגה: עד 20,000 ש"ח.

תנאי קבלת המלגה:

תלמיד במסלול מחקרי לתואר שני.

עמידה בתנאים הבאים: ממוצע תואר ראשון 87 ומעלה, וציון אנגלית ברמת "מתקדמים ב" 85 ומעלה.

ראיון.

המלגה נפרשת על פני שנתיים. הסטודנט יקבל עד 10,000 ש"ח בשנה א'.

לאחר אישור הצעת התזה, הסטודנט יקבל את החלק השני של המענק - עד 10,000 ש"ח.

סטודנטים שכעת מתחילים את שנתם השניה (סטודנטים שלמדו במחלקות אחרות, או סטודנטים שלמדו בתכניות המיוחדות וכעת מעוניינים לכתוב תזה), יכולים לקבל עד 10,000 ש"ח לאחר שיקבלו אישור לנושאי התזה שלהם.

לפרטים נוספים, פנו למרכזות התואר השני במחלקות:

גב' מירי פיינרמן, המחלקה לממשל ורעיון מדיני

גב' בלה בוטניק, המחלקה ליחסים בינלאומיים

גב' אורלי משה, המחלקה למנהל ומדיניות ציבורית

מלגות בית הספר לתלמידי תואר ראשון

בית הספר מעניק מלגות לתלמידי תואר ראשון - למתקבלים לשנה"ל תשע"ז, בעלי ציון פסיכומטרי משוקלל 650 ומעלה. גובה המלגה 3500 ש"ח! מתן המלגה מותנה בעמידה בתנאי ממוצע בשנה א'. לפרטים נוספים נא לפנות לגב' נועה אברהם, מרכזת לימודי תואר ראשון.

keren levy ganani sniderברכות לד"ר קרן לוי גנני שניידר, על אישור עבודת הדוקטורט שלה בנושא "Attitudes Toward Asylum Seekers Within the Framework of Exposure to Political Violence", בהנחיית פרופ' דפנה קנטי, מהמחלקה לממשל ורעיון מדיני. מאחלים לקרן הצלחה רבה בהמשך הקריירה האקדמית.

doron navotד"ר דורון נבות, מומחה לשחיתות פוליטית ומרצה במחלקה ללימודי תואר שני בממשל ורעיון מדיני, בראיון ל"הארץ": מכת מדינה: מפת השחיתות בשלטון המקומי - השילוב בין סמכויות רחבות, תקציבים מוגבלים ופיתויים יצר מלכודת בה נפלו בשני העשורים האחרונים 54 ראשי רשויות שהסתבכו בפלילים. הנוסחה לפתרון תקועה בגלגלי הביורוקרטיה. לקריאה נוספת לחצו כאן.

nissim cohenברכות לד"ר ניסים כהן, ראש התכנית ללימודי מוסמך למנהלים במנהל ומדיניות ציבורית, אשר ספרו "מבוא למינהל וניהול ציבורי" (נכתב בשיתוף שלמה מזרחי) ישמש כספר הלימוד העיקרי של התחום בשנים הבאות.

michael grossספר חדש בעריכתו של פרופ' מיכאל גרוס, ראש ביה"ס למדעי המדינה ומרצה במחלקה ליחסים בינלאומיים, בנושא: "Soft War: The Ethics of Unarmed Conflict". הספר עוסק בנושא שלא מרבים להתייחס אליו בתיאוריות על מלחמה צודקת - הנושא של השפעות המלחמה ה"רכה": מתקפות סייבר, חרם כלכלי, תעמולה ועוד. לעיון נוסף לחצו כאן.