תכנית לא מחקרית במחלקה למנהל ומדיניות ציבורית

אודות התכנית
תחום המינהל והמדיניות הציבורית מתמקד בממשק שבין פוליטיקה, קביעה ועיצוב מדיניות ציבורית וניתוח המערכת הארגונית הציבורית במדינה המודרנית. בנוסף לחקר סוגיות עיצוב וקביעת מדיניות ציבורית, עוסק התחום במדעי הניהול, תוך הדגשת הקשרים בין תהליכים ומוסדות פוליטיים לבין פעילות ארגונית. בין הנושאים שיילמדו: מדיניות ציבורית, משפט מנהלי, ביקורת ציבורית ופנימית, משפט ציבורי, כלכלה פוליטית, התנהגות ארגונית, וניהול משאבי אנוש, תקצוב ציבורי ועוד. לא ניתן להירשם לתוכנית זו בתחילת התואר המחקרי בתחום מדיניות ציבורית, וניתן לעבור אליה בתום שני סמסטרים לפי החלטת התלמיד, ו/או במידה שלא עמד בחובות התוכנית המחקרית.

היקף הלימודים
היקף הלימודים בתוכנית הלא מחקרית - מינהל ומדיניות ציבורית הוא: 36 שש"ס ( 9 קורסי מ.א.) בהתאם לדרישות המחלקה.

תנאי קבלה
בוגרי תואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר בארץ שלמדו לימודי מדעי המדינה בלבד בציון ממוצע של 80.
בעת ביצוע ההרשמה באתר האוניברסיטה יש לבחור את התוכנית "MPA - לא מחקרי - רק לבעלי תואר במדעי המדינה"

משך הלימודים
משך הלימודים בתוכנית הוא עד שנתיים. מערכת הלימודים מאפשרת סיום הקורסים בשלושה סמסטרים עוקבים (א',ב' וקיץ), מצב שיאפשר סיום מהיר יותר של התואר. כפוף לאישור מועצת ביה"ס למדעי המדינה.

מהלך הלימודים
יש לסיים שמיעת הקורסים בפרק זמן של עד שנתיים. הקורסים נלמדים באופן מפוזר במהלך השבוע וניתן להרכיב מערכת לימודים מתאימה לפי קורסים המוצעים במחלקה.

דרישות
1. עמידה בהצלחה בקורסי התואר.
2. הגשת פרויקט גמר (פרקטיקום) בסיום הלימודים.

nissim cohenד"ר ניסים כהן, ראש התכנית לתואר שני ללימודי מנהל ציבורי למנהלים מביה"ס למדעי המדינה, במאמר דעה שפורסם בדה מרקר: "לנציב שירות המדינה סמכות חשובה מאוד: אישורם של כלל המינויים הפוליטיים בשירות המדינה. פוטנציאלית, לבעל תפקיד זה כוח "למרר" את חייהם של פוליטיקאים. נתניהו בחר לא למנות לנציב שירות המדינה בעל תפקיד בכיר עם ניסיון רלוונטי, אלא אישה שכנראה מקורבת אליו".

doron navot"אם אנשים טובים לא ימונו לתפקידים ציבוריים, לא יעזרו הרפורמות השלטון הציבורי". ד"ר דורון נבות, מומחה לשחיתות פוליטית מביה"ס למדעי המדינה, בראיון ל"מה בוער" עם רזי ברקאי ובועז ביסמוט על שחיתות ברשויות המקומיות. מתחיל ב- 1:30:30.