תכנית מחקרית במחלקה למנהל ומדיניות ציבורית

יועץ מ"א:

אודות התכנית
תכנית יוקרתית זו מיועדת לסטודנטים מצויינים המעוניינים להרחיב השכלתם במסלול מחקרי בתחום מנהל ומדיניות ציבורית, ולרכוש את קדמת הידע המדעי בתחום מנהל ציבורי שיוכל גם להכינם ללימודים מתקדמים בתחום מנהל ציבורי (תואר שלישי - דוקטורט). התכנית המחקרית מנהל ומדיניות ציבורית, מציעה לסטודנטים מגוון רחב של קורסים בנושאים אקטואליים במיוחד ובעלי חשיבות תיאורטית ומעשית בתחום המנהל הציבורי. הלימודים אינטנסיביים אך מרוכזים במספר ימים בשבוע.

היקף לימודים
בתוכנית המחקרית בתחום מנהל ומדיניות ציבורית, היקף הלימודים יכלול 28 שש"ס (7 קורסי מ.א.) בהתאם לדרישות המחלקה.

מערכת הלימודים מתואמת באופן פרטני מול התלמידים.

תנאי קבלה
בוגרי תואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר בארץ שלמדו לימודי מדעי המדינה בלבד בציון ממוצע 80 יוכלו להתקבל לתוכנית מחקרית בתחום מנהל ומדיניות ציבורית.
בעת ביצוע הרשמה באתר האוניברסיטה יש לבחור את התוכנית MPA - מחקרי - רק לבעלי תואר ראשון במדעי המדינה.

משך הלימודים
משך הלימודים במסלול המחקרי בתחום מנהל ומדיניות ציבורית יהיה עד 3 שנים.

מהלך הלימודים
מהלך הלימודים במסלול המחקרי בתחום מנהל ומדיניות ציבורית יבוסס על הדרישות הבאות:
קורסי שמיעה - יש לסיים שמיעת הקורסים בפרק זמן של עד שנתיים.
במהלך שנה א' ו- ב' יש למצא מנחה לעבודת תזה ולהגיע להצעת תזה מאושרת. שנה ג' (אם נדרשת) היא בעיקר לכתיבת העבודה.

דרישות
1. תלמיד במסלול א' (תזה) חייב להשיג ציון של 80 לפחות בקורס סדנת מחקר א' - מנהל ציבורי, וציון  86 לפחות בקורס גישות ואסכולות - מנהל ציבורי.
2. מציאת מנחה מהסגל הקבוע של המחלקה.
3. השתתפות בסמינרים מחלקתיים (הרצאות אורח) מדי סמסטר.

eran vigoda gadotפרופ' ערן ויגודה-גדות, מביה"ס למדעי המדינה ודיקן הפקולטה למדעי החברה, התראיין למגזין "בלומברג" בנוגע לפרסום המלצות המשטרה להעמיד לדין את ראש הממשלה נתניהו. "אנחנו עשויים לראות מהומה פוליטית, אבל אני חושב שהממשלה יציבה למדי. חשוב להבין שהבסיס המדיני של נתניהו מאוד נאמן לו, אלה אנשים עם קשר רגשי לליכוד", אמר.

doron navotעוד לפני פרסום ההמלצות, התראיין ד"ר דורון נבות, מומחה לשחיתות פוליטית וראש התכנית ללימודי דמוקרטיה בבית הספר למדעי המדינה, לעיתון "דה מרקר": "בתיק 2000 יש משהו מטעה מאוד - הוא מציג לנו שחיתות בוטה מאוד, אבל זו התנהלות מושחתת שבדרך כלל אינה מאפיינת את השחיתות הישראלית. השחיתות הישראלית היא מובנית ושיטתית הרבה יותר, ואינה מצריכה שיח בוטה כל כך כמו זה שהתנהל בין מוזס ונתניהו".

gabi ben dorפרופ' גבי בן-דור, ראש התוכנית ללימודי ביטחון לאומי במרכז לחקר הביטחון הלאומי מביה"ס למדעי המדינה, אמר בראיון לעיתון ג'רוזלם פוסט "במקרה הזה האיראנים הפרו את הכללים באופן גלוי ע"י שליחת המזל"ט, אז ישראל תקפה חזרה בכוח רב".

• 25 א פבר 2018

פתיחת סמסטר ב' תשע"ח

ההרשמה למועמדים חדשים לתואר לסמסטר ב' עדיין ממשיכה. לכל הנרשמים, בהצלחה בלימודים!

• 08 ה מרס 2018

יום פתוח להרשמה לשנת הלימודים תשע"ט

יום פתוח למעוניינים להירשם לתואר ראשון, שני או דוקטורט לשנת הלימודים תשע"ט - אוקטובר 2018. פרטים נוספים על היום הפתוח - בהמשך. שמרו את התאריך!