אודות המחלקה למנהל ומדיניות ציבורית

ראש המחלקה: ד"ר דנה ושדי

מרכזות המחלקה: גב' אורלי משה, גב' אפרת קורן

האתגרים הניצבים בפני ממשלות וביורוקרטיות בכל הרמות ובעולם כלו מעולם לא היו גדולים יותר. המחלקה למנהל ציבורי ומדיניות ציבורית של אוניברסיטת חיפה היא מקום בו השכלה, ידע, מחקר ויישום משתלבים יחדיו. המחלקה משלבת מסורת של מצוינות אקדמית עם התייחסות מתמשכת לצדדים המעשיים של מדיניות ציבורית ומנהל ציבורי. מגמה זו לחינוך איכותי משקפת פילוסופיה לפיה עובדי ציבור משכילים יוכלו למזג תיאוריה ומעשה באמצעות כלים אקדמיים מתאימים. אנו מאמינים שאין דבר מעשי יותר מתיאוריה טובה.

המחלקה מציעה תוכניות לימודי תואר מוסמך שונות בתחומי ניהול ציבורי, מדיניות ציבורית, מנהל שלטון מקומי וביקורת ציבורית. כל התוכניות נועדו להכשיר אנשי ניהול ציבורי וחוקרים בעלי כישורים מצוינים שיכולים לקדם את התחום לאופקים חדשים ולענות על כמה מהשאלות החשובות ביותר בדיסציפלינה: כיצד יכולה ביורוקרטיה לעבוד טוב יותר לטובת הציבור? מהן הסיבות לקשיים בקביעת מדיניות, יישום, והערכה בישראל ובעולם? מהן האסטרטגיות הידועות לקהילה המדעית לשיפור השירותים הניתנים לציבור בצורה היעילה ביותר? ועוד שאלות רבות וחשובות.
המחלקה מציעה סביבת לימוד מודרנית וחדשנית בעלת מסורת עשירה ומקדמת בברכה את כל החפץ להרחיב ידיעותיו בתחום. אנו מצפים שהסטודנטים ירכשו את הידע והכישורים הנדרשים כדי לפתוח בקריירה או לחזק קריירה קיימת בשירות הציבורי, כשהם חדורים בערכים שיכוונו אותם למעורבות ציבורית ארוכת טווח.

התואר המוענק הוא מוסמך במנהל ומדיניות ציבורית - חדש וייחודי!
MPA - Masters in Public Administration & Policy

לראשונה בישראל מוצע תואר שני (MPA) יעודי במתכונת מיוחדת בתחום המנהל והמדיניות הציבורית עם דגש על הבנה רחבה ומעמיקה של מגזר חשוב זה בהקשר לאומי ובינלאומי. התכנית מיועדת למנהלים מכלל ארגוני המגזר הציבורי בישראל (חינוך, בריאות, רווחה, בטחון, כלכלה, תחבורה, וכיו"ב) וכן לאנשי ממשל ומנהל בתחומים קרובים כמו ארגונים ללא כוונות רווח. התכנית בנויה על פי צרכיהם של הלומדים ועל פי הצרכים הצפויים במערכות הממשל והמנהל בישראל בשנים הבאות. היא מושתתת על מיטב הידע והניסיון הקיימים בתחום ומתקיימים במחלקה הטובה מסוגה כיום בישראל.
תחום המנהל הציבורי והמדיניות הציבורית מתמקד בממשק שבין פוליטיקה, קביעה ועיצוב מדיניות, וניתוח המערכת הארגונית הציבורית, במדינה המודרנית. בנוסף לחקר סוגיות עיצוב וקביעת מדיניות ציבורית, עוסק התחום במדעי הניהול תוך הדגשת הקשרים בין תהליכים ומוסדות פוליטיים לבין פעילות ארגונית. בין הנושאים שיילמדו: מדיניות ציבורית, משפט מנהלי, ביקורת ציבורית ופנימית, משפט ציבורי, כלכלה פוליטית, התנהגות ארגונית, וניהול משאבי אנוש, תקצוב ציבורי ועוד. במחלקה מלמדים טובי המרצים בתחום זה בארץ וכן מספר רב של מומחים מהתחום המשפטי, הניהולי והארגוני, שהם בעלי ניסיון רב בעבודה עם גופי ממשל ומנהל ציבורי.

nissim cohenד"ר ניסים כהן, ראש התכנית לתואר שני ללימודי מנהל ציבורי למנהלים מביה"ס למדעי המדינה, במאמר דעה שפורסם בדה מרקר: "לנציב שירות המדינה סמכות חשובה מאוד: אישורם של כלל המינויים הפוליטיים בשירות המדינה. פוטנציאלית, לבעל תפקיד זה כוח "למרר" את חייהם של פוליטיקאים. נתניהו בחר לא למנות לנציב שירות המדינה בעל תפקיד בכיר עם ניסיון רלוונטי, אלא אישה שכנראה מקורבת אליו".

doron navot"אם אנשים טובים לא ימונו לתפקידים ציבוריים, לא יעזרו הרפורמות השלטון הציבורי". ד"ר דורון נבות, מומחה לשחיתות פוליטית מביה"ס למדעי המדינה, בראיון ל"מה בוער" עם רזי ברקאי ובועז ביסמוט על שחיתות ברשויות המקומיות. מתחיל ב- 1:30:30.