אודות המחלקה למנהל ומדיניות ציבורית

ראש המחלקה: ד"ר ניסים כהן

מרכזות המחלקה: גב' אורלי משה, גב' אפרת קורן

התואר המוענק הוא מוסמך במנהל ומדיניות ציבורית - חדש וייחודי!
MPA - Masters in Public Administration & Policy

nissim cohen newסטודנטים יקרים,

מינהל וניהול ציבורי מעולם לא היו חשובים יותר. האתגרים הניצבים בפני ממשלות וביורוקרטיות בעולם כולו מגוונים ומשתנים ללא הרף. האתגרים הגדולים קיימים, ובחלקם אף ביתר שאת, בחברה הישראלית. חלקם הגדול נובע מהתרחשויות מרחיקות לכת הקשורות בשינויים חברתיים, פוליטיים וכלכליים, באידיאולוגיות, בטכנולוגיות, ובפרקטיקות ניהול חדשות ושונות, מהתרחשויות בכלכלה העולמית, ומהתרחבותם של פערים חברתיים וכלכליים. חוסנה של החברה הישראלית, עתידה הכלכלי, ואופייה הדמוקרטי תלויים במידה רבה באיכות המקצועית וברמה המוסרית של אזרחיה, אך גם באיכותם של הדרגים המקצועיים הבכירים, דרגי הביניים והדרגים הזוטרים יותר, המופקדים על ניהול המיגזר הציבורי. המציאות המשתנה מחייבת קיום מנהיגות ציבורית איכותית, שתשלוט היטב בכלי הניהול הציבוריים, אך בעיקר תבין את תפקידה החיוני של המדינה בעיצוב פני החברה והמדינה.

מטרתה של המחלקה למינהל ומדיניות ציבורית בראשונה לענות על צרכים אלו: לקדם את המחקר בתחום ולספק ידע תיאורטי ופרקטי לעובדי המינהל הציבורי. אנו מאמינים כי תיאוריה שאינה מחוברת לשטח אינה תיאוריה מוצלחת. אנו גם מאמינים כי מחקר אינטר-דיסציפלינרי, מוכוון פתרון בעיות ומכוון ערכים הוא הבסיס ללימודי מינהל ומדיניות ציבורית.

אנו מצפים שהסטודנטים שלנו ירכשו את הידע והכישורים הנדרשים כדי לפתוח בקריירה או לחזק קריירה קיימת בשירות הציבורי, כשהם חדורים בערכים שיכוונו אותם למעורבות ציבורית ולהשפעה על סביבתם. על מנת לעשות זאת בצורה מוצלחת, מחלקתנו מציעה לכם מגוון רחב של תוכניות לימודי תואר מוסמך שונות שנועדו להכשיר אנשי ניהול ציבורי וחוקרים בעלי כישורים מצוינים שיכולים לקדם את התחום לאופקים חדשים.

אנו מציעים לכם סביבת לימוד מודרנית וחדשנית במחלקה ומוערכת ברמה הלאומית והבינלאומית תוך מתן דגש רב על יחס אישי והתאמת התוכניות השונות והתכנים לצרכים המשתנים של הסטודנטים שלנו. במחלקה מלמדים טובי המרצים בתחום זה בארץ וכן מספר רב של מומחים מהתחום המשפטי, הניהולי והארגוני, שהם בעלי ניסיון רב בעבודה עם גופי ממשל ומנהל ציבורי. רבים מבוגרינו משתלבים בעמדות מפתח בסקטור הציבורי, השלישי והפרטי בישראל וחלקם אף ממשיך ללימודי הדוקטורט בישראל ובאוניברסיטאות מובילות בחו"ל.

אני מזמין אתכם להצטרף אלינו. נעשה כמיטב יכולתנו על מנת להפוך את תקופת הלימודים שלכם אצלנו לחוויה של לימוד, העשרה, הנאה והיכרות עם מגוון אנשים חדשים.

ד"ר ניסים כהן

ראש המחלקה