תכנית לא מחקרית במחלקה ליחב"ל

אודות התכנית
מסלול זה יעמיק את היכרות התלמידים עם תחומי העניין של המחלקה בעיקר באמצעות סמינרים וקורסים אינטראקטיביים שבסופם יהיה על התלמיד לעמוד בבחינת גמר.

תנאי קבלה

בוגרי תואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר בארץ שלמדו לימודי מדעי המדינה בלבד בציון ממוצע 80.
כמו כן יהיו מועמדים לקבלה בעלי תואר ראשון שלא למדו מדעי המדינה, או תחום מקביל, בתנאים הבאים:
א. ציונם הממוצע בכל לימודי התואר הראשון היה 80 לפחות ולא פחות מ- 76 בכל חוג.
ב. למדו שני קורסי השלמה מתוך לימודי תואר ראשון, והשיגו בהם ציון ממוצע משוקלל של 80 לפחות: מבוא ליחסים בינלאומיים, מבוא לממשל ופוליטיקה.

ללימודי השלמה לקראת תואר שני יש להירשם למסלול – 205150. עמידה בלימודי השלמה מהווה תנאי הכרחי אך לא מספיק לקבלה לתכניות המוסמך .

היקף הלימודים
בתכנית זו, התלמיד יידרש ללמוד 9 קורסים בהיקף של 36 שש'ס ולעמוד בהגשת פרוייקט גמר.

הערות:
(א) תלמיד יוכל לעבור ממסלול ללא תזה למסלול מחקרי עם תזה, באישור הוועדה החוגית ללימודי תואר שני ולא יאוחר מתום שנה א' (כדי לאפשר עמידה בתקינות אקדמית). המעבר יחייב מילוי כל הדרישות במסלול החדש, להוציא דרישות מקבילות בשני המסלולים, עבורן ניתן יהיה לקבל פטור.
(ב) תלמיד בתוכנית עם כתיבת עבודת גמר מחקרית (תיזה), יידרש לעמוד בסף של ציון ממוצע 86 לפחות בקורס 'גישות ואסכולות', ובציון 80 לפחות בקורס 'סדנת מחקר', כדי להבטיח  את המשך לימודיו במסלול המחקרי.

מבנה הלימודים (36 שש'ס)
לימודי חובה בשנה א':
גישות ואסכולות ביחב"ל (4 שש'ס)
סדנת מחקר ללא מחקריים (4 שש'ס)

לימודי בחירה בין שנה א' לשנה ב' (28 שש'ס)
סה"כ 7 קורסי בחירה בתחום התמחות יחסים בינלאומיים. ניתן לקחת עד 3 קורסי בחירה מתחום התמחות אחר בביה"ס (12 שש"ס לכל היותר).
חשוב לציין כי תלמיד הלומד במסלול הלא מחקרי חייב לכתוב שלוש עבודות סמינריוניות לפחות במהלך לימודיו.

שקלול ציון הגמר
80% ממוצע ציוני הקורסים שנלמדו
20% ציון פרוייקט גמר

nissim cohenד"ר ניסים כהן, ראש התכנית לתואר שני ללימודי מנהל ציבורי למנהלים מביה"ס למדעי המדינה, במאמר דעה שפורסם בדה מרקר: "לנציב שירות המדינה סמכות חשובה מאוד: אישורם של כלל המינויים הפוליטיים בשירות המדינה. פוטנציאלית, לבעל תפקיד זה כוח "למרר" את חייהם של פוליטיקאים. נתניהו בחר לא למנות לנציב שירות המדינה בעל תפקיד בכיר עם ניסיון רלוונטי, אלא אישה שכנראה מקורבת אליו".

doron navot"אם אנשים טובים לא ימונו לתפקידים ציבוריים, לא יעזרו הרפורמות השלטון הציבורי". ד"ר דורון נבות, מומחה לשחיתות פוליטית מביה"ס למדעי המדינה, בראיון ל"מה בוער" עם רזי ברקאי ובועז ביסמוט על שחיתות ברשויות המקומיות. מתחיל ב- 1:30:30.