קבוצת המחקר לטכנולוגיות ואסטרטגיות מתקדמות (ASTIR)

ראש הקבוצה: פרופ' בני מילר

מנהל הקבוצה: אופיר כפרי

אודות הקבוצה
קבוצת המחקר פועלת באדיבות המחלקה ליחסים בינלאומיים, בית הספר למדעי המדינה באוניברסיטת חיפה. במסגרת פעילותה מבקשת הקבוצה לבחון את השפעת טכנולוגיות חדשות על היחסים הבינלאומיים. בנוסף נבחנות השפעות הטכנולוגיה על אסטרטגיות ביחסים הבינלאומיים בתקופות שלום ומלחמה. קבוצת המחקר פועלת לפרסום מחקרים, סקירות וניירות עמדה בתחומים המוצגים תוך שיתוף פעולה עם חוקרים וגופי מחקר בישראל ובעולם.

תחומי פעילות מרכזיים של קבוצת המחקר:
ממדים תיאורטיים של אינטראקציה בין טכנולוגיה ליחסים הבין לאומיים.
לוחמה בלתי מאוישת ביחסים הבין לאומיים.
לוחמת חלל, נשק גרעיני והמערכת הבינלאומית.
לוחמת סייבר ותיאוריות ביחסים הבין לאומיים.

מחקרים, סקירות וניירות עמדה בתהליך הכנה:
השפעת לוחמה בלתי מאוישת על מלחמות ועימותים בין מדינתיים
לוחמת חלל, נשק גרעיני ויציבות המערכת הבינלאומית
לוחמת סייבר ומעבר עוצמה הגמוני
הרתעה בלוחמת סייבר
גיאופוליטיקה של לוחמת סייבר

חברים:

מר אריאל כבירי, המחלקה ליחב"ל, אוניברסיטת חיפה
גב' לנה יסאולוב, המחלקה ליחב"ל, אוניברסיטת חיפה
גב' צביה ליטוצ'בסקי, המחלקה ליחב"ל, אוניברסיטת חיפה

nissim cohenד"ר ניסים כהן, ראש התכנית לתואר שני ללימודי מנהל ציבורי למנהלים מביה"ס למדעי המדינה, במאמר דעה שפורסם בדה מרקר: "לנציב שירות המדינה סמכות חשובה מאוד: אישורם של כלל המינויים הפוליטיים בשירות המדינה. פוטנציאלית, לבעל תפקיד זה כוח "למרר" את חייהם של פוליטיקאים. נתניהו בחר לא למנות לנציב שירות המדינה בעל תפקיד בכיר עם ניסיון רלוונטי, אלא אישה שכנראה מקורבת אליו".

doron navot"אם אנשים טובים לא ימונו לתפקידים ציבוריים, לא יעזרו הרפורמות השלטון הציבורי". ד"ר דורון נבות, מומחה לשחיתות פוליטית מביה"ס למדעי המדינה, בראיון ל"מה בוער" עם רזי ברקאי ובועז ביסמוט על שחיתות ברשויות המקומיות. מתחיל ב- 1:30:30.