קבוצת המחקר לטכנולוגיות ואסטרטגיות מתקדמות (ASTIR)

ראש הקבוצה: פרופ' בני מילר

מנהל הקבוצה: אופיר כפרי

אודות הקבוצה
קבוצת המחקר פועלת באדיבות המחלקה ליחסים בינלאומיים, בית הספר למדעי המדינה באוניברסיטת חיפה. במסגרת פעילותה מבקשת הקבוצה לבחון את השפעת טכנולוגיות חדשות על היחסים הבינלאומיים. בנוסף נבחנות השפעות הטכנולוגיה על אסטרטגיות ביחסים הבינלאומיים בתקופות שלום ומלחמה. קבוצת המחקר פועלת לפרסום מחקרים, סקירות וניירות עמדה בתחומים המוצגים תוך שיתוף פעולה עם חוקרים וגופי מחקר בישראל ובעולם.

תחומי פעילות מרכזיים של קבוצת המחקר:
ממדים תיאורטיים של אינטראקציה בין טכנולוגיה ליחסים הבין לאומיים.
לוחמה בלתי מאוישת ביחסים הבין לאומיים.
לוחמת חלל, נשק גרעיני והמערכת הבינלאומית.
לוחמת סייבר ותיאוריות ביחסים הבין לאומיים.

מחקרים, סקירות וניירות עמדה בתהליך הכנה:
השפעת לוחמה בלתי מאוישת על מלחמות ועימותים בין מדינתיים
לוחמת חלל, נשק גרעיני ויציבות המערכת הבינלאומית