Global Scholar Knowledge Initiative

ראש אקדמי: פרופ' בני מילר

מנהל מייסד: מר אופיר כפרי

מיזם ה-Global Scholar Knowledge Initiative נועד להציג ידע קיים בתחום היחסים הבינלאומיים ע"י שיחות עם חוקרים מובילים מהעולם, בעזרת ראיונות וחילופי מידע שהתקיימו עם חוקרים מובילים. המיזם פועל להרחיב את החשיפה של תלמידי המחקר לנושאים בהם עוסק המחקר כיום וצפוי לעסוק בעתיד, תוך היכרות עם חוקרים מרחבי העולם. המיזם הינו פרויקט משותף של תלמידי מחקר וסגל מהמחלקה ליחסים בינלאומיים.

בפרויקט משתתפים חוקרים ותלמידי מחקר מאוניברסיטאות בארה"ב, צרפת, ישראל, גרמניה, בריטניה וקנדה. כל המסייעים בפרויקט העניקו בהתנדבות מזמנם על מנת לסייע ולאפשר הצגת ידע פתוח לכל. המידע שמוצג בפרויקט מייצג מגוון דעות ותפיסות עולם שונות כמו גם תרבויות. התוכנית פועלת להציג את מגוון הדעות הקיים תוך פתיחות לדעות ורעיונות שונים. זאת מתוך הבנה כי דעות חדשות ומגוונות מוסיפות לעושר שבעשייה האקדמית, ובו בזמן מגוון תרבותי ורעיוני יוצר פוטנציאל להרחבת ההבנה של המחקר. לכן יוצגו גם עמדות של חוקרים בתחילת דרכם ואנשי מעשה בתחום היחב"ל.

שיתוף פעולה בינלאומי זה נועד בעיקרו להראות את רוחב היריעה והמורכבות של היחסים הבינלאומיים. אנו תקווה שהמיזם יסייע לשיתופי פעולה בין חוקרים ויקרב תלמידים לתחום מעניין ומיוחד זה.