פרוייקט המצויינות לחונכות תלמידי מחקר

הפרוייקט נועד לאפשר סיוע לתלמידי תארים מתקדמים ע"י מורים חונכים מתנדבים. המורים-חונכים הינם תלמידי מחקר ברמת הצטיינות יתרה בלימודיהם. הפרוייקט פועל מזה שנתיים במחלקה ליחסים בינלאומיים. החונכות אמורה לשרת את צרכי התלמיד ולהעמיק את הבנתו במתודולוגיה ובסביבה האמפירית. התוכנית נועדה לאפשר סיוע בתהליך ההכנה לביצוע מחקר, תוך דיון יישומי המבוסס על דוגמאות ובסיס תיאורטי ביחב"ל. מדובר בתהליך הדרגתי של שיפור והעמקת ההבנה. זוהי עבודה משותפת למטרה משותפת.

בדומה לתוכניות זהות הפועלות באוניברסיטאות באירופה ובארה"ב, שיטת הלימוד בתוכנית שמה את צרכי התלמיד במרכז. מפגשי לימוד נערכים לפחות פעם בשבועיים במהלך סמסטר. ניתן לקבל שיעורים באופן תכוף יותר. המורה החונך זמין לסייע בשאלות והבהרות גם בדוא"ל מעבר לפגישות. הרכזת ומנהל התוכנית זמינים לסייע בכל סוגיה וניתן לפנות אליהם בכל עת. במידת הצורך יינתנו שיעורי תגבור. הפעילות מתבצעת בשטח אוניברסיטת חיפה בלבד. דפי הנחיות מפורטים ימסרו לחניכים.

מנהל: מר אופיר כפרי

מרכזות הפרוייקט: גב' צביה ליטוצ'בסקי, גב' לנה יסאולוב.

להגשת בקשה לקבלת חונכות יש ליצור קשר עם מזכירות המחלקה.