פרוייקט המצויינות לחונכות תלמידי מחקר

הפרוייקט נועד לאפשר סיוע לתלמידי תארים מתקדמים ע"י מורים חונכים מתנדבים. המורים-חונכים הינם תלמידי מחקר ברמת הצטיינות יתרה בלימודיהם. הפרוייקט פועל מזה שנתיים במחלקה ליחסים בינלאומיים. החונכות אמורה לשרת את צרכי התלמיד ולהעמיק את הבנתו במתודולוגיה ובסביבה האמפירית. התוכנית נועדה לאפשר סיוע בתהליך ההכנה לביצוע מחקר, תוך דיון יישומי המבוסס על דוגמאות ובסיס תיאורטי ביחב"ל. מדובר בתהליך הדרגתי של שיפור והעמקת ההבנה. זוהי עבודה משותפת למטרה משותפת.

בדומה לתוכניות זהות הפועלות באוניברסיטאות באירופה ובארה"ב, שיטת הלימוד בתוכנית שמה את צרכי התלמיד במרכז. מפגשי לימוד נערכים לפחות פעם בשבועיים במהלך סמסטר. ניתן לקבל שיעורים באופן תכוף יותר. המורה החונך זמין לסייע בשאלות והבהרות גם בדוא"ל מעבר לפגישות. הרכזת ומנהל התוכנית זמינים לסייע בכל סוגיה וניתן לפנות אליהם בכל עת. במידת הצורך יינתנו שיעורי תגבור. הפעילות מתבצעת בשטח אוניברסיטת חיפה בלבד. דפי הנחיות מפורטים ימסרו לחניכים.

מנהל: מר אופיר כפרי

מרכזות הפרוייקט: גב' צביה ליטוצ'בסקי, גב' לנה יסאולוב.

להגשת בקשה לקבלת חונכות יש ליצור קשר עם מזכירות המחלקה.

nissim cohenד"ר ניסים כהן, ראש התכנית לתואר שני ללימודי מנהל ציבורי למנהלים מביה"ס למדעי המדינה, במאמר דעה שפורסם בדה מרקר: "לנציב שירות המדינה סמכות חשובה מאוד: אישורם של כלל המינויים הפוליטיים בשירות המדינה. פוטנציאלית, לבעל תפקיד זה כוח "למרר" את חייהם של פוליטיקאים. נתניהו בחר לא למנות לנציב שירות המדינה בעל תפקיד בכיר עם ניסיון רלוונטי, אלא אישה שכנראה מקורבת אליו".

doron navot"אם אנשים טובים לא ימונו לתפקידים ציבוריים, לא יעזרו הרפורמות השלטון הציבורי". ד"ר דורון נבות, מומחה לשחיתות פוליטית מביה"ס למדעי המדינה, בראיון ל"מה בוער" עם רזי ברקאי ובועז ביסמוט על שחיתות ברשויות המקומיות. מתחיל ב- 1:30:30.