אודות המחלקה ליחסים בינלאומיים

ראש המחלקה: פרופ' זק לוי

מרכזות המחלקה: גב' בלה בוטניק bbotnik@univ.haifa.ac.il, גב' אסיה קאן, akan1@univ.haifa.ac.il

המחלקה ליחסים בינלאומיים באוניברסיטת חיפה הוקמה בשנת 2000 במסגרת בית הספר למדעי המדינה.

תוכנית הלימודים של המחלקה נועדה להקנות לתלמידיה ידע רחב בהיסטוריה ובתיאוריה של היחסים הבינ'ל, וידע ספציפי באחד ממספר תחומי משנה בהם ניתן יהיה להתמקד:
תיאוריה של היחסים הבינ"ל, מדיניות חוץ, בטחון לאומי ואסטרטגיה, דיפלומטיה ופתרון קונפליקטים, יחב"ל של המזרח התיכון, לאומיות ורב-תרבותיות ביחב"ל.

בנוסף להקניית ידע סובסטנטיבי בתחומים אלו ובנושאים אחרים (צדק בינ"ל, כלכלה פוליטית בינ"ל, מדיניות חוץ אמריקאית, ועוד), נועדה תוכנית הלימודים להכשיר את תלמידיה למחקר מתקדם באמצעות מגוון מתודולוגיות, הכוללות: שיטות איכותניות-היסטוריות, שיטות כמותיות-סטטיסטיות, שיטות טקסטואליות, בניית מודלים, סימולציות מחשב.

המחלקה מציעה מגוון רחב של קורסים בתחומים שונים. בנוסף מציעה המחלקה מגוון תכניות התמחות, ביניהן: תכנית ללימודי דיפלומטיה, תכנית התמחות אקזקוטיבית בניהול משא ומתן וקבלת החלטות. הסטודנטים במחלקה יוכלו לעשות שימוש בספריית האוניברסיטה, הידועה במצויינותה, המכילה יותר מאגרי מידע, ספרים וכתבי עת בתחום היחב"ל מכל ספריה אוניברסיטאית אחרת בארץ. כל כתבי העת המרכזיים הדרושים לצורך הוראה ומחקר נמצאים כאן ומתעדכנים באופן שוטף. המחלקה רואה חשיבות רבה בטיפוח דור העתיד של החוקרים בתחום היחב"ל.

eran vigoda gadotפרופ' ערן ויגודה-גדות, מביה"ס למדעי המדינה ודיקן הפקולטה למדעי החברה, התראיין למגזין "בלומברג" בנוגע לפרסום המלצות המשטרה להעמיד לדין את ראש הממשלה נתניהו. "אנחנו עשויים לראות מהומה פוליטית, אבל אני חושב שהממשלה יציבה למדי. חשוב להבין שהבסיס המדיני של נתניהו מאוד נאמן לו, אלה אנשים עם קשר רגשי לליכוד", אמר.

doron navotעוד לפני פרסום ההמלצות, התראיין ד"ר דורון נבות, מומחה לשחיתות פוליטית וראש התכנית ללימודי דמוקרטיה בבית הספר למדעי המדינה, לעיתון "דה מרקר": "בתיק 2000 יש משהו מטעה מאוד - הוא מציג לנו שחיתות בוטה מאוד, אבל זו התנהלות מושחתת שבדרך כלל אינה מאפיינת את השחיתות הישראלית. השחיתות הישראלית היא מובנית ושיטתית הרבה יותר, ואינה מצריכה שיח בוטה כל כך כמו זה שהתנהל בין מוזס ונתניהו".

gabi ben dorפרופ' גבי בן-דור, ראש התוכנית ללימודי ביטחון לאומי במרכז לחקר הביטחון הלאומי מביה"ס למדעי המדינה, אמר בראיון לעיתון ג'רוזלם פוסט "במקרה הזה האיראנים הפרו את הכללים באופן גלוי ע"י שליחת המזל"ט, אז ישראל תקפה חזרה בכוח רב".

• 25 א פבר 2018

פתיחת סמסטר ב' תשע"ח

ההרשמה למועמדים חדשים לתואר לסמסטר ב' עדיין ממשיכה. לכל הנרשמים, בהצלחה בלימודים!

• 08 ה מרס 2018

יום פתוח להרשמה לשנת הלימודים תשע"ט

יום פתוח למעוניינים להירשם לתואר ראשון, שני או דוקטורט לשנת הלימודים תשע"ט - אוקטובר 2018. פרטים נוספים על היום הפתוח - בהמשך. שמרו את התאריך!