מלגות המחלקה לממשל ורעיון מדיני

בית הספר למדעי המדינה מעניק מלגות לסטודנטים מצטיינים במסלול מחקרי של תואר שני, בתחומים: ממשל ורעיון מדיני, יחסים בינלאומיים, ומנהל ומדיניות ציבורית.

גובה המלגה: עד 20,000 ש"ח.

תנאי קבלת המלגה:

תלמיד במסלול מחקרי לתואר שני.

עמידה בתנאים הבאים: ממוצע תואר ראשון 87 ומעלה, וציון אנגלית ברמת "מתקדמים ב" 85 ומעלה.

ראיון.

חשוב להדגיש: המחלקה לממשל ורעיון מדיני מעודדת את כל תלמידיה המחקריים להגיש מועמדות למלגה, ושמה דגש רב יותר על הראיון בקבלת ההחלטה על מתן המלגה.

המלגה נפרשת על פני שנתיים.הסטודנט יקבל עד 10,000 ש"ח בשנה א'.

לאחר אישור הצעת התזה, הסטודנט יקבל את החלק השני של המענק - עד 10,000 ש"ח.

סטודנטים שכעת מתחילים את שנתם השניה (סטודנטים שלמדו במחלקות אחרות, או סטודנטים שלמדו בתכניות המיוחדות וכעת מעוניינים לכתוב תזה), יכולים לקבל עד 10,000 ש"ח לאחר שיקבלו אישור לנושאי התזה שלהם.

לפרטים נוספים, פנו למרכזת התואר השני גב' מירי פיינרמן, המחלקה לממשל ורעיון מדיני.

nissim cohenד"ר ניסים כהן, ראש התכנית לתואר שני ללימודי מנהל ציבורי למנהלים מביה"ס למדעי המדינה, במאמר דעה שפורסם בדה מרקר: "לנציב שירות המדינה סמכות חשובה מאוד: אישורם של כלל המינויים הפוליטיים בשירות המדינה. פוטנציאלית, לבעל תפקיד זה כוח "למרר" את חייהם של פוליטיקאים. נתניהו בחר לא למנות לנציב שירות המדינה בעל תפקיד בכיר עם ניסיון רלוונטי, אלא אישה שכנראה מקורבת אליו".

doron navot"אם אנשים טובים לא ימונו לתפקידים ציבוריים, לא יעזרו הרפורמות השלטון הציבורי". ד"ר דורון נבות, מומחה לשחיתות פוליטית מביה"ס למדעי המדינה, בראיון ל"מה בוער" עם רזי ברקאי ובועז ביסמוט על שחיתות ברשויות המקומיות. מתחיל ב- 1:30:30.