מחקר מקדים - תוכנית השלמות ללימודי דוקטורט

תנאי קבלה
התוכנית מיועדת עבור:
א. סטודנטים שסיימו את לימודי המ"א בתחום מדעי המדינה ויש בידם תעודת גמר בציון 86 ומעלה, אך לא כתבו עבודת תזה. סטודנטים אלה יידרשו לכתוב עבודת גמר מחקרית (תזה) ולקבל עליה ציון 90 לפחות.
ב. סטודנטים שסיימו את לימודי המ"א בתחום אחר (לא מדעי המדינה) ויש בידם תעודת מוסמך בציון ממוצע של 86 לפחות, וכתבו עבודת תזה בציון של 90 לפחות.

סטודנטים אלה יידרשו להשלים את הקורסים הבאים בציון של 85 לפחות בכל קורס:
- מבוא לממשל ופולטיקה (קורס ב"א)
- קורס השלמה נוסף בהתאם למחלקה בה ייכתב הדוקטורט:

המחלקה לממשל ופוליטיקה - המערכת הפוליטית בישראל (קורס ב"א)

המחלקה למנהל ומדיניות ציבורית - קביעת מדיניות ציבורית (קורס מ"א)

המחלקה ליחסים בינלאומיים - מבוא ליחסים בינלאומיים (קורס ב"א)

- גישות ואסכולות (קורס מ"א)
- סדנת מחקר (קורס מ"א)
- סמינרים מחלקתיים - כל תלמידי תוכנית ההשלמות יידרשו להשתתף בסמינרים של המחלקה אליה הם משתייכים.

בקשת הקבלה תוגש ליו"ר וועדת המ"א בצירוף המסמכים הבאים:
- תקציר קורות חיים.
- תעודת זכאות לתארים ראשון ושני, כולל גליונות ציונים.
- שתי המלצות של מרצים המעידים על הכישורים המחקריים של המועמד.
- הצהרת כוונות של התזה שלא תעלה על שני עמודים (חתומה ע"י המנחה) שתכלול:
א. נושא העבודה
ב. מיפוי תמציתי של שדה המחקר הרלבנטי
ג. שאלת המחקר המרכזית
ד. פירוט של המסגרות והכלים התיאורטיים הרלבנטיים שבהם ייעשה המחקר שימוש ושל השערות המחקר הספציפיות שלו.
ה. שניים/שלושה פריטים ביבליוגרפיים מרכזיים לנושא.
ו. הצגת שיטות המחקר שבהן ישתמש כדי להוכיח את השערותיו.
ז. הבהרה של פוטנציאל תרומותיו המושגיות והאמפיריות המשוערות של המחקר.

וועדת הקבלה ללימודים מתקדמים בביה"ס תשקול ותחליט על קבלת המועמדים לתוכנית זו על פי רמת הציונים בלימודי ה- מ"א והתזה (במידה וישנה), המלצות, הצהרת כוונות וציוניו של התלמיד בקורסי ההשלמה (במידה ויידרש).

רק תלמידים שיעמדו במטלות והחובות של לימודי ההשלמה, יוכלו להגיש מועמדות ללימודי הדוקטורט ומועמדותם תיבחן בפני וועד הד"ר.

eran vigoda gadotפרופ' ערן ויגודה-גדות, מביה"ס למדעי המדינה ודיקן הפקולטה למדעי החברה, התראיין למגזין "בלומברג" בנוגע לפרסום המלצות המשטרה להעמיד לדין את ראש הממשלה נתניהו. "אנחנו עשויים לראות מהומה פוליטית, אבל אני חושב שהממשלה יציבה למדי. חשוב להבין שהבסיס המדיני של נתניהו מאוד נאמן לו, אלה אנשים עם קשר רגשי לליכוד", אמר.

doron navotעוד לפני פרסום ההמלצות, התראיין ד"ר דורון נבות, מומחה לשחיתות פוליטית וראש התכנית ללימודי דמוקרטיה בבית הספר למדעי המדינה, לעיתון "דה מרקר": "בתיק 2000 יש משהו מטעה מאוד - הוא מציג לנו שחיתות בוטה מאוד, אבל זו התנהלות מושחתת שבדרך כלל אינה מאפיינת את השחיתות הישראלית. השחיתות הישראלית היא מובנית ושיטתית הרבה יותר, ואינה מצריכה שיח בוטה כל כך כמו זה שהתנהל בין מוזס ונתניהו".

gabi ben dorפרופ' גבי בן-דור, ראש התוכנית ללימודי ביטחון לאומי במרכז לחקר הביטחון הלאומי מביה"ס למדעי המדינה, אמר בראיון לעיתון ג'רוזלם פוסט "במקרה הזה האיראנים הפרו את הכללים באופן גלוי ע"י שליחת המזל"ט, אז ישראל תקפה חזרה בכוח רב".

• 25 א פבר 2018

פתיחת סמסטר ב' תשע"ח

ההרשמה למועמדים חדשים לתואר לסמסטר ב' עדיין ממשיכה. לכל הנרשמים, בהצלחה בלימודים!

• 08 ה מרס 2018

יום פתוח להרשמה לשנת הלימודים תשע"ט

יום פתוח למעוניינים להירשם לתואר ראשון, שני או דוקטורט לשנת הלימודים תשע"ט - אוקטובר 2018. פרטים נוספים על היום הפתוח - בהמשך. שמרו את התאריך!