מחקר מקדים - תוכנית השלמות ללימודי דוקטורט

תנאי קבלה
התוכנית מיועדת עבור:
א. סטודנטים שסיימו את לימודי המ"א בתחום מדעי המדינה ויש בידם תעודת גמר בציון 86 ומעלה, אך לא כתבו עבודת תזה. סטודנטים אלה יידרשו לכתוב עבודת גמר מחקרית (תזה) ולקבל עליה ציון 90 לפחות.
ב. סטודנטים שסיימו את לימודי המ"א בתחום אחר (לא מדעי המדינה) ויש בידם תעודת מוסמך בציון ממוצע של 86 לפחות, וכתבו עבודת תזה בציון של 90 לפחות. סטודנטים אלה יידרשו להשלים את הקורסים הבאים בציון של 85 לפחות בכל קורס:
- מבוא לממשל ופולטיקה (קורס ב"א)
- המערכת הפוליטית בישראל (קורס ב"א)
- אחד משלושת הקורסים הבאים בהתאם לתחום בו נכתבת עבודת התזה: מבוא ליחב"ל/מבוא למנה"צ/מבוא למחשבה מדינית (קורס ב"א)
- גישות ואסכולות (קורס מ"א)
- סדנת מחקר (קורס מ"א)
- סמינרים מחלקתיים - כל תלמידי תוכנית ההשלמות יידרשו להשתתף בסמינרים של המחלקה אליה הם משתייכים בימי ה' בין השעות 14:15-15:45.

בקשת הקבלה תוגש ליו"ר וועדת המ"א בצירוף המסמכים הבאים:
- תקציר קורות חיים.
- תעודת זכאות לתארים ראשון ושני, כולל גליונות ציונים.
- שתי המלצות של מרצים המעידים על הכישורים המחקריים של המועמד.
- הצהרת כוונות של התזה שלא תעלה על שני עמודים (חתומה ע"י המנחה) שתכלול:
א. נושא העבודה
ב. מיפוי תמציתי של שדה המחקר הרלבנטי
ג. שאלת המחקר המרכזית
ד. פירוט של המסגרות והכלים התיאורטיים הרלבנטיים שבהם ייעשה המחקר שימוש ושל השערות המחקר הספציפיות שלו.
ה. שניים/שלושה פריטים ביבליוגרפיים מרכזיים לנושא.
ו. הצגת שיטות המחקר שבהן ישתמש כדי להוכיח את השערותיו.
ז. הבהרה של פוטנציאל תרומותיו המושגיות והאמפיריות המשוערות של המחקר.

וועדת הקבלה ללימודים מתקדמים בביה"ס תשקול ותחליט על קבלת המועמדים לתוכנית זו על פי רמת הציונים בלימודי ה- מ"א והתזה (במידה וישנה), המלצות, הצהרת כוונות וציוניו של התלמיד בקורסי ההשלמה (במידה ויידרש).

מועדי קבלה
ניתן להתקבל פעמיים בשנה: מ- 15.1-15.2 ומ- 15.9-15.10.

רק תלמידים שיעמדו במטלות והחובות של לימודי ההשלמה, יוכלו להגיש מועמדות ללימודי הדוקטורט ומועמדותם תיבחן בפני וועד הד"ר.

doron navotד"ר דורון נבות, מומחה לשחיתות פוליטית מבית הספר למדעי המדינה, התראיין ליומן "כאן אייכלר" ברשת כאן ב' על הפרשות האחרונות בסביבת ראש הממשלה: "ראש הממשלה פעל בניגוד עניינים. בדברים האלו אין תשובות מתמטיות, יש דברים שמתפתחים עם הזמן, יש נורמות ויש מוסכמות על מקרי קצה".

israel vismel manorלאחר פרסום הסרטון בו מתועד נשיא ארה"ב בארוחת ערב יחד עם הגורמים שבמרכז פרשת המיילים שנשלחו לבנו, בהם הובטח מידע רגיש על הילרי קלינטון, התראיין ד"ר ישראל ויסמל-מנור, מומחה לארה"ב ופוליטיקה אמריקאית מבית הספר למדעי המדינה, ליומן "בחצי היום" בכאן ב': "הסרטון עצמו, שרואים אותם אוכלים ארוחת ערב ביחד, זה לא כשלעצמו מוכיח קשר לביצוע פשע, אלא רק קשר. אבל כל הדברים שאנחנו למדים בחודשים האחרונים מוכיחים שיש טבעת שהולכת ומתהדקת".

avi ben zviפרופ' אבי בן צבי, ראש התוכנית ללימודי דיפלומטיה ומומחה לארה"ב ופוליטיקה אמריקאית מבית הספר למדעי המדינה, התראיין בנושא ביטול רפורמת אובאמה קייר ליומן "השעה הבינלאומית" בכאן ב': "טראמפ לא מפסיד, אלא הוא מובס בנוק אאוט. זה היה היהלום בכתר של אובמה ולכן גם היעד הנכסף ביותר מבחינתו של טראמפ הוא לרסק את זה", אמר.

nissim cohenברכות לד"ר ניסים כהן, ראש התכנית ללימודי מוסמך למנהלים במנהל ומדיניות ציבורית, אשר ספרו "מבוא למינהל וניהול ציבורי" (נכתב בשיתוף שלמה מזרחי) ישמש כספר הלימוד העיקרי של התחום בשנים הבאות.