מחקר מקדים - תוכנית השלמות ללימודי דוקטורט

תנאי קבלה
התוכנית מיועדת עבור:
א. סטודנטים שסיימו את לימודי המ"א בתחום מדעי המדינה ויש בידם תעודת גמר בציון 86 ומעלה, אך לא כתבו עבודת תזה. סטודנטים אלה יידרשו לכתוב עבודת גמר מחקרית (תזה) ולקבל עליה ציון 90 לפחות.
ב. סטודנטים שסיימו את לימודי המ"א בתחום אחר (לא מדעי המדינה) ויש בידם תעודת מוסמך בציון ממוצע של 86 לפחות, וכתבו עבודת תזה בציון של 90 לפחות. סטודנטים אלה יידרשו להשלים את הקורסים הבאים בציון של 85 לפחות בכל קורס:
- מבוא לממשל ופולטיקה (קורס ב"א)
- המערכת הפוליטית בישראל (קורס ב"א)
- אחד משלושת הקורסים הבאים בהתאם לתחום בו נכתבת עבודת התזה: מבוא ליחב"ל/מבוא למנה"צ/מבוא למחשבה מדינית (קורס ב"א)
- גישות ואסכולות (קורס מ"א)
- סדנת מחקר (קורס מ"א)
- סמינרים מחלקתיים - כל תלמידי תוכנית ההשלמות יידרשו להשתתף בסמינרים של המחלקה אליה הם משתייכים בימי ה' בין השעות 14:15-15:45.

בקשת הקבלה תוגש ליו"ר וועדת המ"א בצירוף המסמכים הבאים:
- תקציר קורות חיים.
- תעודת זכאות לתארים ראשון ושני, כולל גליונות ציונים.
- שתי המלצות של מרצים המעידים על הכישורים המחקריים של המועמד.
- הצהרת כוונות של התזה שלא תעלה על שני עמודים (חתומה ע"י המנחה) שתכלול:
א. נושא העבודה
ב. מיפוי תמציתי של שדה המחקר הרלבנטי
ג. שאלת המחקר המרכזית
ד. פירוט של המסגרות והכלים התיאורטיים הרלבנטיים שבהם ייעשה המחקר שימוש ושל השערות המחקר הספציפיות שלו.
ה. שניים/שלושה פריטים ביבליוגרפיים מרכזיים לנושא.
ו. הצגת שיטות המחקר שבהן ישתמש כדי להוכיח את השערותיו.
ז. הבהרה של פוטנציאל תרומותיו המושגיות והאמפיריות המשוערות של המחקר.

וועדת הקבלה ללימודים מתקדמים בביה"ס תשקול ותחליט על קבלת המועמדים לתוכנית זו על פי רמת הציונים בלימודי ה- מ"א והתזה (במידה וישנה), המלצות, הצהרת כוונות וציוניו של התלמיד בקורסי ההשלמה (במידה ויידרש).

מועדי קבלה
ניתן להתקבל פעמיים בשנה: מ- 15.1-15.2 ומ- 15.9-15.10.

רק תלמידים שיעמדו במטלות והחובות של לימודי ההשלמה, יוכלו להגיש מועמדות ללימודי הדוקטורט ומועמדותם תיבחן בפני וועד הד"ר.

nissim cohenד"ר ניסים כהן, ראש התכנית לתואר שני ללימודי מנהל ציבורי למנהלים מביה"ס למדעי המדינה, במאמר דעה שפורסם בדה מרקר: "לנציב שירות המדינה סמכות חשובה מאוד: אישורם של כלל המינויים הפוליטיים בשירות המדינה. פוטנציאלית, לבעל תפקיד זה כוח "למרר" את חייהם של פוליטיקאים. נתניהו בחר לא למנות לנציב שירות המדינה בעל תפקיד בכיר עם ניסיון רלוונטי, אלא אישה שכנראה מקורבת אליו".

doron navot"אם אנשים טובים לא ימונו לתפקידים ציבוריים, לא יעזרו הרפורמות השלטון הציבורי". ד"ר דורון נבות, מומחה לשחיתות פוליטית מביה"ס למדעי המדינה, בראיון ל"מה בוער" עם רזי ברקאי ובועז ביסמוט על שחיתות ברשויות המקומיות. מתחיל ב- 1:30:30.