מחקר מקדים - תוכנית השלמות ללימודי דוקטורט

תנאי קבלה
התוכנית מיועדת עבור:
א. סטודנטים שסיימו את לימודי המ"א בתחום מדעי המדינה ויש בידם תעודת גמר בציון 86 ומעלה, אך לא כתבו עבודת תזה. סטודנטים אלה יידרשו לכתוב עבודת גמר מחקרית (תזה) ולקבל עליה ציון 90 לפחות.
ב. סטודנטים שסיימו את לימודי המ"א בתחום אחר (לא מדעי המדינה) ויש בידם תעודת מוסמך בציון ממוצע של 86 לפחות, וכתבו עבודת תזה בציון של 90 לפחות. סטודנטים אלה יידרשו להשלים את הקורסים הבאים בציון של 85 לפחות בכל קורס:
- מבוא לממשל ופולטיקה (קורס ב"א)
- המערכת הפוליטית בישראל (קורס ב"א)
- אחד משלושת הקורסים הבאים בהתאם לתחום בו נכתבת עבודת התזה: מבוא ליחב"ל/מבוא למנה"צ/מבוא למחשבה מדינית (קורס ב"א)
- גישות ואסכולות (קורס מ"א)
- סדנת מחקר (קורס מ"א)
- סמינרים מחלקתיים - כל תלמידי תוכנית ההשלמות יידרשו להשתתף בסמינרים של המחלקה אליה הם משתייכים בימי ה' בין השעות 14:15-15:45.

בקשת הקבלה תוגש ליו"ר וועדת המ"א בצירוף המסמכים הבאים:
- תקציר קורות חיים.
- תעודת זכאות לתארים ראשון ושני, כולל גליונות ציונים.
- שתי המלצות של מרצים המעידים על הכישורים המחקריים של המועמד.
- הצהרת כוונות של התזה שלא תעלה על שני עמודים (חתומה ע"י המנחה) שתכלול:
א. נושא העבודה
ב. מיפוי תמציתי של שדה המחקר הרלבנטי
ג. שאלת המחקר המרכזית
ד. פירוט של המסגרות והכלים התיאורטיים הרלבנטיים שבהם ייעשה המחקר שימוש ושל השערות המחקר הספציפיות שלו.
ה. שניים/שלושה פריטים ביבליוגרפיים מרכזיים לנושא.
ו. הצגת שיטות המחקר שבהן ישתמש כדי להוכיח את השערותיו.
ז. הבהרה של פוטנציאל תרומותיו המושגיות והאמפיריות המשוערות של המחקר.

וועדת הקבלה ללימודים מתקדמים בביה"ס תשקול ותחליט על קבלת המועמדים לתוכנית זו על פי רמת הציונים בלימודי ה- מ"א והתזה (במידה וישנה), המלצות, הצהרת כוונות וציוניו של התלמיד בקורסי ההשלמה (במידה ויידרש).

מועדי קבלה
ניתן להתקבל פעמיים בשנה: מ- 15.1-15.2 ומ- 15.9-15.10.

רק תלמידים שיעמדו במטלות והחובות של לימודי ההשלמה, יוכלו להגיש מועמדות ללימודי הדוקטורט ומועמדותם תיבחן בפני וועד הד"ר.

yaniv reingvartzמתוך 100 איחודי רשויות שאושרו לפני כ-15 שנים, רק 11 בוצעו בפועל. ד"ר יניב ריינגוורץ, מומחה לחקר השלטון המקומי מהמחלקה למנהל ומדיניות ציבורית בבית הספר למדעי המדינה, התראיין לכתבה בנושא בעיתון "גלובס": "בעולם אנחנו רואים המון איחודים. ביפן הייתה רפורמה גדולה שהורידה את מספר הרשויות בכמה מאות. יש ויכוחים לגבי עד כמה זה כדאי ולמי זה כדאי. לכן, במחקר משנת 2013 אנחנו ממליצים באיזה מצב ליישם את זה".

aharon cohen new"מבחינת אוהדי הפועל באר שבע, ההצלחה של הקבוצה בשנים האחרונות והפיכתה לגורם קבוע בצמרת, היא הוכחה שאפשר לנצח את המרכז. שאפשר להיות טובים יותר מתל אביב", כך עולה ממחקר חדש של פרופ' אהרון כהן מהמחלקה למנהל ומדיניות ציבורית, ביה"ס למדעי המדינה. לפירוט על ממצאי המחקר לחצו כאן.