מחקר מקדים - תוכנית השלמות ללימודי דוקטורט

תנאי קבלה
התוכנית מיועדת עבור:
א. סטודנטים שסיימו את לימודי המ"א בתחום מדעי המדינה ויש בידם תעודת גמר בציון 86 ומעלה, אך לא כתבו עבודת תזה. סטודנטים אלה יידרשו לכתוב עבודת גמר מחקרית (תזה) ולקבל עליה ציון 90 לפחות.
ב. סטודנטים שסיימו את לימודי המ"א בתחום אחר (לא מדעי המדינה) ויש בידם תעודת מוסמך בציון ממוצע של 86 לפחות, וכתבו עבודת תזה בציון של 90 לפחות.

סטודנטים אלה יידרשו להשלים את הקורסים הבאים בציון של 85 לפחות בכל קורס:
- מבוא לממשל ופולטיקה (קורס ב"א)
- קורס השלמה נוסף בהתאם למחלקה בה ייכתב הדוקטורט:

המחלקה לממשל ופוליטיקה - המערכת הפוליטית בישראל (קורס ב"א)

המחלקה למנהל ומדיניות ציבורית - קביעת מדיניות ציבורית (קורס מ"א)

המחלקה ליחסים בינלאומיים - מבוא ליחסים בינלאומיים (קורס ב"א)

- גישות ואסכולות (קורס מ"א)
- סדנת מחקר (קורס מ"א)
- סמינרים מחלקתיים - כל תלמידי תוכנית ההשלמות יידרשו להשתתף בסמינרים של המחלקה אליה הם משתייכים.

בקשת הקבלה תוגש ליו"ר וועדת המ"א בצירוף המסמכים הבאים:
- תקציר קורות חיים.
- תעודת זכאות לתארים ראשון ושני, כולל גליונות ציונים.
- שתי המלצות של מרצים המעידים על הכישורים המחקריים של המועמד.
- הצהרת כוונות של התזה שלא תעלה על שני עמודים (חתומה ע"י המנחה) שתכלול:
א. נושא העבודה
ב. מיפוי תמציתי של שדה המחקר הרלבנטי
ג. שאלת המחקר המרכזית
ד. פירוט של המסגרות והכלים התיאורטיים הרלבנטיים שבהם ייעשה המחקר שימוש ושל השערות המחקר הספציפיות שלו.
ה. שניים/שלושה פריטים ביבליוגרפיים מרכזיים לנושא.
ו. הצגת שיטות המחקר שבהן ישתמש כדי להוכיח את השערותיו.
ז. הבהרה של פוטנציאל תרומותיו המושגיות והאמפיריות המשוערות של המחקר.

וועדת הקבלה ללימודים מתקדמים בביה"ס תשקול ותחליט על קבלת המועמדים לתוכנית זו על פי רמת הציונים בלימודי ה- מ"א והתזה (במידה וישנה), המלצות, הצהרת כוונות וציוניו של התלמיד בקורסי ההשלמה (במידה ויידרש).

רק תלמידים שיעמדו במטלות והחובות של לימודי ההשלמה, יוכלו להגיש מועמדות ללימודי הדוקטורט ומועמדותם תיבחן בפני וועד הד"ר.

gabi ben dorבעקבות הפעולה הצבאית של ארה"ב, צרפת ובריטניה נגד היכולות הכימיות של סוריה, התראיין פרופ' גבי בן-דור, ראש התוכנית ללימודי ביטחון לאומי במרכז לחקר הביטחון הלאומי, ליומן "כל היום" בכאן רשת ב' ואמר: "המסקנה הראשונה שלי היא שמדובר בפעולה חלקית מאוד שדומה במידה רבה לפעולה שלפני שנה".

dan shiftanלשאלה מי המנצח והמפסיד מהתקיפה בסוריה, אמר ד"ר דן שיפטן, ראש המרכז לחקר הביטחון הלאומי וראש התכנית הבינלאומית לתואר שני לביטחון לאומי בבית הספר למדעי המדינה ראיון ליומן "הבוקר הזה" בכאן רשת ב': "יש כאן סיפור גלובאלי שבו ארה"ב ממשיכה - והפעם עשתה מהלך חשוב - בכללי המשחק במלחמה הקרה, שהתחדשה לה בשנים האחרונות. בתקופת אובמה הרוסים יכלו לעשות מה שהם רוצים".

• 21 ה יונ 2018

טקס חלוקת תעודות לבוגרי תואר ראשון

טקס לבוגרים בהצטיינות יתרה יתקיים בשעה 16:30 במועדון המעונות. טקס מרכזי לבוגרים יתקיים בשעה 18:00 ברחבת הדשא של הבניין הרב תכליתי. בתום הטקס תתקיים חלוקת תעודות לבוגרי מדעי המדינה בחדר 1019, בניין מדרגה קומה 1.

• 25 ב יונ 2018

טקס חלוקת תעודות למוסמכי תואר שני

התארגנות מקדימה, חלוקת גלימות וכובעים, בשעה 17:30 חדר 2006 בניין מדרגה קומה 2. בשעה 18:00 טקס מרכזי ברחבת הדשא של הרב תכליתי. בתום הטקס המרכזי חלוקת תעודות בכיתות בהתאם לתוכנית הלימודים.

מחקרם של ד"ר יניב רינגוורץ וד"ר כרמלה לוטמר, מביה"ס למדעי המדינה, הבודק האם כתבי עת אקדמיים מאפשרים לחוקרים השייכים לאוניברסיטה אליה שייך כתב העת לפרסם מאמרים באיכות נמוכה יותר (התשובה - כן...), התפרסם ב- harvard business review.

hospitalהצעת מחקר של ד"ר גבי סייג וד"ר דנה ושדי מביה"ס למדעי המדינה, המחלקה למנהל ומדיניות ציבורית, בנושא הביקורת הפנימית בבתי חולים בישראל, זכתה במענק מחקר של 100 אלף ש"ח שניתן על ידי המכון הלאומי לחקר שירותי בריאות ומדיניות הבריאות. בעקבות המחקר הוקם צוות מחקר שכולל את המבקרת הפנימית של משרד הבריאות, המבקר הפנימי הפורש של קופת חולים כללית ואת המבקרים הפנימיים בבתי חולים רמב"ם ופוריה.

aharon cohen book coverברכות לפרופ' אהרן כהן, על צאת ספרו

Counterproductive Work Behaviors - Understanding the Dark Side of Personalities in Organizational Life.

לפרטים נוספים לחצו כאן