מחקר מקדים - תוכנית השלמות ללימודי דוקטורט

תנאי קבלה
התוכנית מיועדת עבור:
א. סטודנטים שסיימו את לימודי המ"א בתחום מדעי המדינה ויש בידם תעודת גמר בציון 86 ומעלה, אך לא כתבו עבודת תזה. סטודנטים אלה יידרשו לכתוב עבודת גמר מחקרית (תזה) ולקבל עליה ציון 90 לפחות.
ב. סטודנטים שסיימו את לימודי המ"א בתחום אחר (לא מדעי המדינה) ויש בידם תעודת מוסמך בציון ממוצע של 86 לפחות, וכתבו עבודת תזה בציון של 90 לפחות. סטודנטים אלה יידרשו להשלים את הקורסים הבאים בציון של 85 לפחות בכל קורס:
- מבוא לממשל ופולטיקה (קורס ב"א)
- המערכת הפוליטית בישראל (קורס ב"א)
- אחד משלושת הקורסים הבאים בהתאם לתחום בו נכתבת עבודת התזה: מבוא ליחב"ל/מבוא למנה"צ/מבוא למחשבה מדינית (קורס ב"א)
- גישות ואסכולות (קורס מ"א)
- סדנת מחקר (קורס מ"א)
- סמינרים מחלקתיים - כל תלמידי תוכנית ההשלמות יידרשו להשתתף בסמינרים של המחלקה אליה הם משתייכים בימי ה' בין השעות 14:15-15:45.

בקשת הקבלה תוגש ליו"ר וועדת המ"א בצירוף המסמכים הבאים:
- תקציר קורות חיים.
- תעודת זכאות לתארים ראשון ושני, כולל גליונות ציונים.
- שתי המלצות של מרצים המעידים על הכישורים המחקריים של המועמד.
- הצהרת כוונות של התזה שלא תעלה על שני עמודים (חתומה ע"י המנחה) שתכלול:
א. נושא העבודה
ב. מיפוי תמציתי של שדה המחקר הרלבנטי
ג. שאלת המחקר המרכזית
ד. פירוט של המסגרות והכלים התיאורטיים הרלבנטיים שבהם ייעשה המחקר שימוש ושל השערות המחקר הספציפיות שלו.
ה. שניים/שלושה פריטים ביבליוגרפיים מרכזיים לנושא.
ו. הצגת שיטות המחקר שבהן ישתמש כדי להוכיח את השערותיו.
ז. הבהרה של פוטנציאל תרומותיו המושגיות והאמפיריות המשוערות של המחקר.

וועדת הקבלה ללימודים מתקדמים בביה"ס תשקול ותחליט על קבלת המועמדים לתוכנית זו על פי רמת הציונים בלימודי ה- מ"א והתזה (במידה וישנה), המלצות, הצהרת כוונות וציוניו של התלמיד בקורסי ההשלמה (במידה ויידרש).

מועדי קבלה
ניתן להתקבל פעמיים בשנה: מ- 15.1-15.2 ומ- 15.9-15.10.

רק תלמידים שיעמדו במטלות והחובות של לימודי ההשלמה, יוכלו להגיש מועמדות ללימודי הדוקטורט ומועמדותם תיבחן בפני וועד הד"ר.

keren levy ganani sniderברכות לד"ר קרן לוי גנני שניידר, על אישור עבודת הדוקטורט שלה בנושא "Attitudes Toward Asylum Seekers Within the Framework of Exposure to Political Violence", בהנחיית פרופ' דפנה קנטי, מהמחלקה לממשל ורעיון מדיני. מאחלים לקרן הצלחה רבה בהמשך הקריירה האקדמית.

doron navotד"ר דורון נבות, מומחה לשחיתות פוליטית ומרצה במחלקה ללימודי תואר שני בממשל ורעיון מדיני, בראיון ל"הארץ": מכת מדינה: מפת השחיתות בשלטון המקומי - השילוב בין סמכויות רחבות, תקציבים מוגבלים ופיתויים יצר מלכודת בה נפלו בשני העשורים האחרונים 54 ראשי רשויות שהסתבכו בפלילים. הנוסחה לפתרון תקועה בגלגלי הביורוקרטיה. לקריאה נוספת לחצו כאן.

nissim cohenברכות לד"ר ניסים כהן, ראש התכנית ללימודי מוסמך למנהלים במנהל ומדיניות ציבורית, אשר ספרו "מבוא למינהל וניהול ציבורי" (נכתב בשיתוף שלמה מזרחי) ישמש כספר הלימוד העיקרי של התחום בשנים הבאות.

michael grossספר חדש בעריכתו של פרופ' מיכאל גרוס, ראש ביה"ס למדעי המדינה ומרצה במחלקה ליחסים בינלאומיים, בנושא: "Soft War: The Ethics of Unarmed Conflict". הספר עוסק בנושא שלא מרבים להתייחס אליו בתיאוריות על מלחמה צודקת - הנושא של השפעות המלחמה ה"רכה": מתקפות סייבר, חרם כלכלי, תעמולה ועוד. לעיון נוסף לחצו כאן.