מחקר מקדים - תוכנית השלמות ללימודי דוקטורט

תנאי קבלה
התוכנית מיועדת עבור:
א. סטודנטים שסיימו את לימודי המ"א בתחום מדעי המדינה ויש בידם תעודת גמר בציון 86 ומעלה, אך לא כתבו עבודת תזה. סטודנטים אלה יידרשו לכתוב עבודת גמר מחקרית (תזה) ולקבל עליה ציון 90 לפחות.
ב. סטודנטים שסיימו את לימודי המ"א בתחום אחר (לא מדעי המדינה) ויש בידם תעודת מוסמך בציון ממוצע של 86 לפחות, וכתבו עבודת תזה בציון של 90 לפחות. סטודנטים אלה יידרשו להשלים את הקורסים הבאים בציון של 85 לפחות בכל קורס:
- מבוא לממשל ופולטיקה (קורס ב"א)
- המערכת הפוליטית בישראל (קורס ב"א)
- אחד משלושת הקורסים הבאים בהתאם לתחום בו נכתבת עבודת התזה: מבוא ליחב"ל/מבוא למנה"צ/מבוא למחשבה מדינית (קורס ב"א)
- גישות ואסכולות (קורס מ"א)
- סדנת מחקר (קורס מ"א)
- סמינרים מחלקתיים - כל תלמידי תוכנית ההשלמות יידרשו להשתתף בסמינרים של המחלקה אליה הם משתייכים בימי ה' בין השעות 14:15-15:45.

בקשת הקבלה תוגש ליו"ר וועדת המ"א בצירוף המסמכים הבאים:
- תקציר קורות חיים.
- תעודת זכאות לתארים ראשון ושני, כולל גליונות ציונים.
- שתי המלצות של מרצים המעידים על הכישורים המחקריים של המועמד.
- הצהרת כוונות של התזה שלא תעלה על שני עמודים (חתומה ע"י המנחה) שתכלול:
א. נושא העבודה
ב. מיפוי תמציתי של שדה המחקר הרלבנטי
ג. שאלת המחקר המרכזית
ד. פירוט של המסגרות והכלים התיאורטיים הרלבנטיים שבהם ייעשה המחקר שימוש ושל השערות המחקר הספציפיות שלו.
ה. שניים/שלושה פריטים ביבליוגרפיים מרכזיים לנושא.
ו. הצגת שיטות המחקר שבהן ישתמש כדי להוכיח את השערותיו.
ז. הבהרה של פוטנציאל תרומותיו המושגיות והאמפיריות המשוערות של המחקר.

וועדת הקבלה ללימודים מתקדמים בביה"ס תשקול ותחליט על קבלת המועמדים לתוכנית זו על פי רמת הציונים בלימודי ה- מ"א והתזה (במידה וישנה), המלצות, הצהרת כוונות וציוניו של התלמיד בקורסי ההשלמה (במידה ויידרש).

מועדי קבלה
ניתן להתקבל פעמיים בשנה: מ- 15.1-15.2 ומ- 15.9-15.10.

רק תלמידים שיעמדו במטלות והחובות של לימודי ההשלמה, יוכלו להגיש מועמדות ללימודי הדוקטורט ומועמדותם תיבחן בפני וועד הד"ר.

israel vismel manorמחקר חדש בו שותף ד"ר ישראל ויסמל - מנור, מומחה לתקשורת פוליטית מבית הספר למדעי המדינה, מראה כי ריטוש תמונותיהם של פוליטיקאים אלמונים משפיע על שיעורי ההצבעה עבורם. התמיכה בפוליטיקאים מוכרים, עם זאת, אינה מושפעת משינויים קלים במראה החיצוני שלהם. לקריאת כתבה על המחקר שהתפרסמה במגזין "הארץ" לחצו כאן.

nissim cohenהאם יש הבדל בין הביטוחים המשלימים של כל אחת מהקופות ובזמני ההמתנה לרופאים? האם יש צורך גם בביטוח פרטי? ואיזה פתרון נקבל כשנהיה חולים באמת? ד"ר ניסים כהן, ראש תכנית המנהלים ללימודי תואר שני במנהל ציבורי וראש המרכז לניהול ומדיניות ציבורית, התראיין בנושא לתכנית "עושות חשבון" בערוץ 10. לצפייה בכתבה לחצו כאן.

• 22 א ינו 2017

נשמח לראותכם בין תלמידינו!

נפתחה ההרשמה ללימודי כל התארים לשנת הלימודים הבאה - תשע"ח (אוקטובר 2017). להרשמה לחצו כאן!

ההרשמה עדיין פתוחה גם למעוניינים להתחיל תואר ראשון בסמסטר ב' תשע"ז, שיחל ב-5.3.2017.

נשמח לענות על כל שאלה שיש לכם בנוגע ללימודי התואר, לפנייה ולקבלת מענה מהיר לחצו כאן.

• 19 א פבר 2017

מפגש למידה: מה בין צדק מאחה לשיח מאחה?

התכנית הבינלאומית ללימודי שלום וניהול סכסוכים מזמינה אתכם למפגש ראשון של מרכזי הגישור והדיאלוג בקהילה עם האקדמיה בישראל. המפגש יעסוק בעקרונות הצדק המאחה והשיח המאחה, ויישום שני תחומים אלו בשטח ובעבודתם של מרכזי הגישור והדיאלוג בקהילה. המפגש פתוח לקהל הרחב! 10.00-14.00 מצפור רבין. לתכנית המלאה לחצו כאן.

dr ehud eranBetween land and sea: spaces and conflict intensity - מחקר חדש של ד"ר אהוד ערן בודק מהם גבולות הריבונות - ומה קורה לריבונות כאשר מפליגים מקו החוף אל תוך הים. פורסם במגזין Territory Politics Governance. לקריאת המחקר לחצו כאן.

ממחקר של פרופ' ערן ויגודה - גדות ושל ד"ר ניסים כהן עולה כי אמון הציבור הישראלי בעיתונות הגיע לשפל חדש, לראשונה מזה 15 שנים, וזאת לאחר שרק עד לפני 3 שנים הוא היה בשיאו. "הסבר אפשרי לתופעה הוא שיש כעס בציבור כלפי התקשורת וכאשר הציבור נשאל לגבי התקשורת ככלל, הוא מביע כעס זה ברמה נמוכה של אמון". לכתבה המלאה לחצו כאן.