מסלול ישיר לדוקטורט

המסלול הישיר לדוקטורט בביה"ס למדעי המדינה מיועד לתלמידים מצטיינים בתואר הראשון או השני, שברצונם להמשיך ברצף לקראת לימודי התואר השלישי ושביה"ס רואה בהם מועמדים מבטיחים ללימודי תואר שלישי.

תנאי קבלה למסלול הישיר לדוקטורט:
א. בעלי תואר ראשון ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ או בחו"ל, אשר השיגו בלימודי התואר הראשון בחוג או בשני החוגים בהם למדו ציון משוקלל של 93 לפחות.
ב. תלמידים אשר סיימו את השנה הראשונה ב- מ.א. בציון משוקלל של 90 לפחות.
ניתן להתקבל רק בראשית שנה אקדמית.

בקשת הקבלה המועמדות למסלול הישיר תוגש בכתב ליו"ר ועדת הדוקטורט בצירוף המסמכים הבאים:
א. תקציר קורות חיים (בעברית ובאנגלית).
ב. תעודת זכאות לתואר ראשון, כולל גיליונות ציונים.
ג. שתי המלצות של מרצים המעידות על כישורים מחקריים של המועמד/ת.
ד. הצהרת כוונות בעברית ובאנגלית (חתומה ע"י המנחה) שתכלול:
 - נושא העבודה.
 - מיפוי תמציתי של שדה המחקר הרלבנטי
- שאלת המחקר המרכזית.
- פירוט של המסגרות והכלים התיאורטיים הרלוונטיים שבהם יעשה המחקר
- שימוש ושל השערות המחקר הספציפיות שלו.
- שנים שלושה פרטי ביבליוגרפיה מרכזיים לנושא.
- הצגת שיטות המחקר שבהן ישתמש כדי להוכיח את השערותיו.
- הבהרה של פוטנציאל תרומותיו המושגיות והאמפיריות המשוערות של המחקר.
ה. מכתב מחבר סגל בביה"ס המאשר את הסכמתו להדריך את המועמד בנושא הנידון.

מבנה התוכנית
משך הזמן לסיום חובות המסלול הוא 5 שנים. התלמיד יידרש לשמוע קורסים מתכנית המ.א. של החוג במסלול א' בהיקף של 28 שש"ס לפחות. במסגרת היקף הלימודים הנ"ל על התלמיד יהיה לכתוב שתי עבודות סמינריוניות ולקבל בכל אחת מהן ציון 90. התלמיד יידרש להגיש במהלך השנתיים הראשונות ללימודיו, אך לא יאוחר מתחילת הסמסטר הרביעי ללימודיו, את הצעת המחקר לוועדת הדוקטורט. ועדת הדוקטורט תוציא את הצעת המחקר לשיפוט חיצוני אחד לפחות. החלטת ועדת הדוקטורט לאשר את ההצעה, לדחותה או לדרוש שינויים ותיקונים בה, תתבסס על חוות דעת אלה. משקבעה ועדת הדוקטורט כי הצעת המחקר עומדת בקריטריונים הנדרשים, היא תמליץ בפני הרשות ללימודים מתקדמים על מעבר התלמיד לשלב מחקר ב'. משך הלימודים למטלות אלו הוא שנתיים. עם אישור הצעת המחקר לדוקטורט, ועמידה בכל חובות הלימודים כמפורט לעיל, יעבור התלמיד למעמד של תלמיד דוקטורט שלב ב', במסגרתו יבצע את המחקר ויכתוב את עבודת הדוקטורט. משך הלימודים לכתיבת עבודת הדוקטורט הוא שנתיים. תלמיד במסלול הישיר לדוקטורט יקבל תעודת מוסמך האוניברסיטה עם אישור הצעת המחקר לדוקטורט, ועמידה בחובות הלימוד של המסלול הישיר לדוקטורט כמפורט  לעיל.
תלמיד שלא יעמוד בתנאים הללו, יעבור למסלול הרגיל בלימודי המוסמך ויידרש להשלים את כל החובות לקבלת התואר השני.

israel vismel manorד"ר ישראל ויסמל מנור, מומחה לפוליטיקה של ארה"ב מהמחלקה לממשל ורעיון מדיני, התראיין לתכנית "בחצי היום" ברשת ב' על הרקע לאירועי השנאה בארה"ב, והסביר למה הנשיא טראמפ מתקשה להאשים את הניאו נאצים וה-KKK. השידור מה-16.8 מתחיל בדקה 30:07, להאזנה לחצו כאן.

shaul horevפרופ' שאול חורב, מרצה במחלקה ליחסים בינלאומיים, לשעבר ראש הוועדה לאנרגיה אטומית, התראיין לתכנית "בוקר טוב ישראל" בגלי צה"ל והרגיע: למרות הצהרותיו הפומביות של טראמפ, ארה"ב דווקא פועלת להרגעת המתיחות מול צפון קוריאה. להאזנה לחצו כאן - דקה 0:33.

• 15 ג אוג 2017

ימים אחרונים להרשמה!

מה, עוד לא נרשמתם לתואר? ימי הרשמה מיוחדים בין התאריכים 15-17.8.17, 50% הנחה בדמי ההרשמה לשנת הלימודים הבאה - תשע"ח (אוקטובר 2017). אפשרות לתואר ראשון בשנתיים, מגוון מלגות לבעלי ציון פסיכומטרי 633 ומעלה, קורסי לימוד יחודיים ופרקטיים.

להרשמה לחצו כאן!  נשמח לענות על כל שאלה שיש לכם בנוגע ללימודי התואר, לקבלת מענה מהיר לחצו כאן.

ba registration 2017

nissim cohenברכות לד"ר ניסים כהן, ראש התכנית ללימודי מוסמך למנהלים במנהל ומדיניות ציבורית, אשר ספרו "מבוא למינהל וניהול ציבורי" (נכתב בשיתוף שלמה מזרחי) ישמש כספר הלימוד העיקרי של התחום בשנים הבאות.