מסלול ישיר לדוקטורט

המסלול הישיר לדוקטורט בביה"ס למדעי המדינה מיועד לתלמידים מצטיינים בתואר הראשון או השני, שברצונם להמשיך ברצף לקראת לימודי התואר השלישי ושביה"ס רואה בהם מועמדים מבטיחים ללימודי תואר שלישי.

תנאי קבלה למסלול הישיר לדוקטורט:
א. בעלי תואר ראשון ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ או בחו"ל, אשר השיגו בלימודי התואר הראשון בחוג או בשני החוגים בהם למדו ציון משוקלל של 93 לפחות.
ב. תלמידים אשר סיימו את השנה הראשונה ב- מ.א. בציון משוקלל של 90 לפחות.
ניתן להתקבל רק בראשית שנה אקדמית.

בקשת הקבלה המועמדות למסלול הישיר תוגש בכתב ליו"ר ועדת הדוקטורט בצירוף המסמכים הבאים:
א. תקציר קורות חיים (בעברית ובאנגלית).
ב. תעודת זכאות לתואר ראשון, כולל גיליונות ציונים.
ג. שתי המלצות של מרצים המעידות על כישורים מחקריים של המועמד/ת.
ד. הצהרת כוונות בעברית ובאנגלית (חתומה ע"י המנחה) שתכלול:
 - נושא העבודה.
 - מיפוי תמציתי של שדה המחקר הרלבנטי
- שאלת המחקר המרכזית.
- פירוט של המסגרות והכלים התיאורטיים הרלוונטיים שבהם יעשה המחקר
- שימוש ושל השערות המחקר הספציפיות שלו.
- שנים שלושה פרטי ביבליוגרפיה מרכזיים לנושא.
- הצגת שיטות המחקר שבהן ישתמש כדי להוכיח את השערותיו.
- הבהרה של פוטנציאל תרומותיו המושגיות והאמפיריות המשוערות של המחקר.
ה. מכתב מחבר סגל בביה"ס המאשר את הסכמתו להדריך את המועמד בנושא הנידון.

מבנה התוכנית
משך הזמן לסיום חובות המסלול הוא 5 שנים. התלמיד יידרש לשמוע קורסים מתכנית המ.א. של החוג במסלול א' בהיקף של 28 שש"ס לפחות. במסגרת היקף הלימודים הנ"ל על התלמיד יהיה לכתוב שתי עבודות סמינריוניות ולקבל בכל אחת מהן ציון 90. התלמיד יידרש להגיש במהלך השנתיים הראשונות ללימודיו, אך לא יאוחר מתחילת הסמסטר הרביעי ללימודיו, את הצעת המחקר לוועדת הדוקטורט. ועדת הדוקטורט תוציא את הצעת המחקר לשיפוט חיצוני אחד לפחות. החלטת ועדת הדוקטורט לאשר את ההצעה, לדחותה או לדרוש שינויים ותיקונים בה, תתבסס על חוות דעת אלה. משקבעה ועדת הדוקטורט כי הצעת המחקר עומדת בקריטריונים הנדרשים, היא תמליץ בפני הרשות ללימודים מתקדמים על מעבר התלמיד לשלב מחקר ב'. משך הלימודים למטלות אלו הוא שנתיים. עם אישור הצעת המחקר לדוקטורט, ועמידה בכל חובות הלימודים כמפורט לעיל, יעבור התלמיד למעמד של תלמיד דוקטורט שלב ב', במסגרתו יבצע את המחקר ויכתוב את עבודת הדוקטורט. משך הלימודים לכתיבת עבודת הדוקטורט הוא שנתיים. תלמיד במסלול הישיר לדוקטורט יקבל תעודת מוסמך האוניברסיטה עם אישור הצעת המחקר לדוקטורט, ועמידה בחובות הלימוד של המסלול הישיר לדוקטורט כמפורט  לעיל.
תלמיד שלא יעמוד בתנאים הללו, יעבור למסלול הרגיל בלימודי המוסמך ויידרש להשלים את כל החובות לקבלת התואר השני.

uri bar yosefפרופ' אורי בר - יוסף, מהמחלקה ליחסים בינלאומיים בביה"ס למדעי המדינה: "ראש הממשלה בנימין נתניהו צודק באבחנתו: איראן היא האיום הגדול ביותר על ישראל. כיום האיום הזה נראה רחוק, אבל די בכמה פצצות ישראליות טועות שיפגעו במטרה איראנית בסוריה, או פיגוע טרור מסיבי של חיזבאללה, כדי ליצור דינמיקה העלולה להביא למלחמה. ומלחמה שבה התפקיד המרכזי יהיה שמור לחיזבאללה, תהיה שונה מכל מלחמות העבר". למאמר המלא - כנסו ל"הארץ".

gabi ben dorמה שהסעודים רוצים מארה"ב זהה לרצון שלנו, הישראלים: להפעיל לחץ על איראן, לוודא שהם לא מרמים ומוצאים דרכים לעקוף את הסכם הגרעין במטרה לפתח נשק גרעיני, לא לאפשר להם לפתח טילים בליסטיים ארוכי טווח ולהתעמת איתם בכל הקשור לתמיכתם בטרור וחתרנות". פרופ' גבי בן-דור, ראש התוכנית ללימודי ביטחון לאומי במרכז לחקר הביטחון הלאומי, בראיון לג'רוזלם פוסט.

• 22 א אוק 2017

פתיחת שנת הלימודים תשע"ח 2017

ההרשמה עומדת להסתיים! חווית הלימודים כוללת אפשרות לתואר ראשון בשנתיים, תואר שני בשנה, מגוון מלגות לבעלי ציון פסיכומטרי 633 ומעלה, קורסי לימוד יחודיים ופרקטיים.

להרשמה לחצו כאן!  נשמח לענות על כל שאלה שיש לכם בנוגע ללימודי התואר, לקבלת מענה מהיר לחצו כאן.

ba registration 2017