התוכנית לביטחון לאומי (מב"ל)

יועץ אקדמי: פרופ' גבריאל בן-דור

לימודי ביטחון לאומי נועדו להקנות תואר שני לסגל הבכיר בצה"ל ובמערכות הביטחון השונות בתפקידי פיקוד וניהול בכירים, ולבכירי מערכות ציבוריות וממשלתיות במדינת ישראל. לימודי ביטחון לאומי מתמקדים בתחומי יסודות הביטחון הלאומי, הבנת הרקע המדיני והחברתי של בעיות ביטחון המדינה, לימודי ביטחון הפנים והחוץ: ביטחון לאומי, מזה"ת, מודיעין, החברה הישראלית, אכיפת חוק, פשיעה חוק וחברה, תכנון אסטרטגי, חברה וצבא בישראל, כלכלת ביטחון לאומי, תקשורת וביטחון, שחיתות פוליטית/ציבורית, אתיקה צבאית, עבריינות ופשיעה, משפט חוקתי ומינהלי וכד'.

התוכנית לימודי ביטחון לאומי מיועדת לתלמידים אשר נשלחו ללימודיהם על ידי הגוף בו הם משרתים ואותו הם מייצגים. לא ניתן להתקבל לתוכניות אלה באופן עצמאי.