הכרה בלימודים קודמים

1. תלמיד המבקש להתקבל לחוג על סמך לימודים קודמים ממוסד אקדמי מוכר אחר, יגיש עם הרשמתו לאוניברסיטה אישור לימודים רשמי ופירוט ציוניו מהמוסד בו למד למזכירות ביה"ס.
2. וועדת הקבלה של ביה"ס תדון בבקשת המועמד ותחליט על סמך מסמכיו על תנאי קבלתו ועל מידת ההכרה בלימודיו הקודמים.
3. תלמיד לא יהיה זכאי לקבלת תואר אלא אם כן צבר באוניברסיטת חיפה לפחות 40 נקודות.
4. תלמידים שחוגם האחר הוא פסיכולוגיה או סוציולוגיה, יהיו פטורים מן הקורסים "מבוא לסטטיסטיקה תיאורית והסקתית" ו"שיטות מחקר ועיבוד נתונים". בתמורה לפטור זה הם יחוייבו בשני שיעורים מתקדמים.

תלמידים שחוגם האחר הוא חינוך, כלכלה, או סטטיסטיקה יהיו פטורים מן הקורס "מבוא לסטטיסטיקה תיאורית והסקתית". בתמורה לפטור זה יהיו חייבים בשיעור מתקדם נוסף.

תלמידים שחוגם האחר הוא תקשורת או שרותי אנוש, יוכלו לבחור אם ללמוד את הקורס "מבוא לסטטיסטיקה" בביה"ס למדעי המדינה, או בתקשורת, או בשרותי אנוש, ויהיו פטורים מהקורס "מבוא לשיטות מחקר ועיבוד נתונים". בכל מקרה, ידרשו הסטודנטים בתמורה לפטור, להשלים את מכסת הנקודות בקורסי בחירה מביה"ס למדעי המדינה.
5. תלמיד לא יוכל ללמוד קורס חופף. כלומר, תלמיד הלומד בחוג לסטטיסטיקה את הקורס "מבוא לסטטיסטיקה", לא יוכל ללמוד את הקורס "מבוא לסטטיסטיקה תיאורית והסקתית" בביה"ס למדעי המדינה.

nissim cohenד"ר ניסים כהן, ראש התכנית לתואר שני ללימודי מנהל ציבורי למנהלים מביה"ס למדעי המדינה, במאמר דעה שפורסם בדה מרקר: "לנציב שירות המדינה סמכות חשובה מאוד: אישורם של כלל המינויים הפוליטיים בשירות המדינה. פוטנציאלית, לבעל תפקיד זה כוח "למרר" את חייהם של פוליטיקאים. נתניהו בחר לא למנות לנציב שירות המדינה בעל תפקיד בכיר עם ניסיון רלוונטי, אלא אישה שכנראה מקורבת אליו".

doron navot"אם אנשים טובים לא ימונו לתפקידים ציבוריים, לא יעזרו הרפורמות השלטון הציבורי". ד"ר דורון נבות, מומחה לשחיתות פוליטית מביה"ס למדעי המדינה, בראיון ל"מה בוער" עם רזי ברקאי ובועז ביסמוט על שחיתות ברשויות המקומיות. מתחיל ב- 1:30:30.