תעודת הוראה באזרחות ומדעי המדינה

תלמידי ביה"ס למדעי המדינה יכולים ללמוד לתעודת הוראה באזרחות ובמדע המדינה. הסטודנטים יחוייבו ללמוד, במסגרת לימודי ההשלמה, קורס העוסק במיעוט הערבי בישראל. בנוסף, יחוייבו בקורס במשפטים: יסודות המשפט בישראל, או משפט קונסטיטוציוני (קורסים הניתנים בחוג ללימודים רב-תחומיים). תלמידים שלמדו קורסים אלו במסגרת לימודי הב"א, יהיו פטורים מהשלמות (בתיאום עם מזכירות החוג ללמידה, הוראה והדרכה). הציון הנדרש בקורסים אלו הוא 75 לפחות.

eran vigoda gadotפרופ' ערן ויגודה-גדות, מביה"ס למדעי המדינה ודיקן הפקולטה למדעי החברה, התראיין למגזין "בלומברג" בנוגע לפרסום המלצות המשטרה להעמיד לדין את ראש הממשלה נתניהו. "אנחנו עשויים לראות מהומה פוליטית, אבל אני חושב שהממשלה יציבה למדי. חשוב להבין שהבסיס המדיני של נתניהו מאוד נאמן לו, אלה אנשים עם קשר רגשי לליכוד", אמר.

doron navotעוד לפני פרסום ההמלצות, התראיין ד"ר דורון נבות, מומחה לשחיתות פוליטית וראש התכנית ללימודי דמוקרטיה בבית הספר למדעי המדינה, לעיתון "דה מרקר": "בתיק 2000 יש משהו מטעה מאוד - הוא מציג לנו שחיתות בוטה מאוד, אבל זו התנהלות מושחתת שבדרך כלל אינה מאפיינת את השחיתות הישראלית. השחיתות הישראלית היא מובנית ושיטתית הרבה יותר, ואינה מצריכה שיח בוטה כל כך כמו זה שהתנהל בין מוזס ונתניהו".

gabi ben dorפרופ' גבי בן-דור, ראש התוכנית ללימודי ביטחון לאומי במרכז לחקר הביטחון הלאומי מביה"ס למדעי המדינה, אמר בראיון לעיתון ג'רוזלם פוסט "במקרה הזה האיראנים הפרו את הכללים באופן גלוי ע"י שליחת המזל"ט, אז ישראל תקפה חזרה בכוח רב".

• 25 א פבר 2018

פתיחת סמסטר ב' תשע"ח

ההרשמה למועמדים חדשים לתואר לסמסטר ב' עדיין ממשיכה. לכל הנרשמים, בהצלחה בלימודים!

• 08 ה מרס 2018

יום פתוח להרשמה לשנת הלימודים תשע"ט

יום פתוח למעוניינים להירשם לתואר ראשון, שני או דוקטורט לשנת הלימודים תשע"ט - אוקטובר 2018. פרטים נוספים על היום הפתוח - בהמשך. שמרו את התאריך!