תואר ראשון במדעי המדינה - לימודי ערב

יועץ לימודי לימודי ערב: ד"ר אנדרי עשת

מרכזות לימודי ערב: גב' מאירה יורן, גב' לירון קרפל - ציון

לרשימת קורסי הלימוד לשנה"ל תשע"ח (אוקטובר 2017) - לחצו כאן

ניתן להתחיל לימודי תואר ראשון במדעי המדינה בסמסטר א' או בסמסטר ב'. להרשמה לחצו כאן.

ביה"ס למדעי המדינה מקיים מסגרת של לימודי ערב. תכנית הלימודים במסגרת זו נפרסת על פני ארבע שנים, ביום לימודים אחד בשבוע. תנאי הקבלה לביה"ס מותנים בעמידה בתנאי הקבלה הכלליים של האוניברסיטה ברמה הנדרשת על-ידי ביה"ס. לימודי ערב בביה"ס למדעי המדינה מתקיימים במסלול הדו-חוגי בלבד. במסלול זה משלב התלמיד לימודים בביה"ס למדעי המדינה יחד עם לימודים בהיקף שווה בחוג נוסף, 60 נקודות זכות בכל אחד מהחוגים.

תנאי קבלה

הקבלה מותנית בעמידה בתנאי הקבלה הכלליים של האוניברסיטה ברמה הנדרשת ע"י ביה"ס. מידע מפורט ניתן למצוא תחת "מידע למועמדים".

תכנית הלימודים

בכל שנת לימודים ילמדו התלמידים שלושה סמסטרים על פי תכנית הלימודים הבאה:

שנה א':
1. מבוא לממשל ופוליטיקה (סמסטר א'): ש'+ת' - 5 נ'
2. כתיבה מדעית ושימושי מחשב (סמסטר א'): ש'+ת' -  1 נ'
3. מבוא למחשבה מדינית (סמסטר ב'): ש'+ת' - 5 נ'
4. מבוא ליחסים בינלאומיים (סמסטר קיץ): ש'+ת' - 5 נ'

שנה ב':
1. מבוא למנהל ציבורי(סמסטר א'): ש'+ת' -  5נ'
2. מבוא לסטטיסטיקה ועיבוד נתונים (סמסטר ב'):  ש'+ת' -  5נ'
3. מבוא לשיטות מחקר והסקה סטטיסטית (סמסטר קיץ): ש'+ת' - 4נ'

שנה ג'
1. המערכת הפוליטית הישראלית (סמסטר א'): ש'+ת' - 5 נ'
2. שיעור מתקדם (סמסטר א'): ש' - 5 נ'
3. שיעור מתקדם(סמסטר ב'): ש' - 5 נ'

שנה ד'
1. שיעור מתקדם (סמסטר א'):  5 נ'
2. סמינריון (סמסטר ב'):  5 נ'
3. סמינריון (סמסטר קיץ): 5 נ'

מעבר משנה א' לשנה ב'
כדי לעבור לשנה ב' על התלמיד להשיג ציון סופי 60 לפחות בקורס 'מבוא לממשל ופוליטיקה', וכן להשיג ציון עובר של 51 בכל אחד משלושת המבואות האחרים של שנה א'. בכל שיעור מבוא יתבצע שיקלול של המטלה כולל המבחן המסכם. ציון מעבר במבחן מסכם היינו 51 לפחות.

מעבר משנה ב' לשנה ג'
תלמיד שלא עמד בדרישות הקורס: 'מבוא לסטטיסטיקה תיאורית והסקתית' , לא יורשה ללמוד את הקורס 'שיטות מחקר ועיבוד נתונים'. השתתפות בשיעורים מתקדמים מותנית בעמידה בתנאי המעבר משנה א' ל- ב'.

מעבר משנה ג' לשנה ד'
השתתפות בסמינריונים מותנית בעמידה בדרישות שנה ב' והשגת ציון 51 לפחות בקורסים בשנה זו, וכן השגת פטור באנגלית. בכדי לעמוד בדרישות הסמינריונים יהיה על התלמיד להשיג ציון 60 לפחות בכל אחד מהם.

eran vigoda gadotפרופ' ערן ויגודה-גדות, מביה"ס למדעי המדינה ודיקן הפקולטה למדעי החברה, התראיין למגזין "בלומברג" בנוגע לפרסום המלצות המשטרה להעמיד לדין את ראש הממשלה נתניהו. "אנחנו עשויים לראות מהומה פוליטית, אבל אני חושב שהממשלה יציבה למדי. חשוב להבין שהבסיס המדיני של נתניהו מאוד נאמן לו, אלה אנשים עם קשר רגשי לליכוד", אמר.

doron navotעוד לפני פרסום ההמלצות, התראיין ד"ר דורון נבות, מומחה לשחיתות פוליטית וראש התכנית ללימודי דמוקרטיה בבית הספר למדעי המדינה, לעיתון "דה מרקר": "בתיק 2000 יש משהו מטעה מאוד - הוא מציג לנו שחיתות בוטה מאוד, אבל זו התנהלות מושחתת שבדרך כלל אינה מאפיינת את השחיתות הישראלית. השחיתות הישראלית היא מובנית ושיטתית הרבה יותר, ואינה מצריכה שיח בוטה כל כך כמו זה שהתנהל בין מוזס ונתניהו".

gabi ben dorפרופ' גבי בן-דור, ראש התוכנית ללימודי ביטחון לאומי במרכז לחקר הביטחון הלאומי מביה"ס למדעי המדינה, אמר בראיון לעיתון ג'רוזלם פוסט "במקרה הזה האיראנים הפרו את הכללים באופן גלוי ע"י שליחת המזל"ט, אז ישראל תקפה חזרה בכוח רב".

• 25 א פבר 2018

פתיחת סמסטר ב' תשע"ח

ההרשמה למועמדים חדשים לתואר לסמסטר ב' עדיין ממשיכה. לכל הנרשמים, בהצלחה בלימודים!

• 08 ה מרס 2018

יום פתוח להרשמה לשנת הלימודים תשע"ט

יום פתוח למעוניינים להירשם לתואר ראשון, שני או דוקטורט לשנת הלימודים תשע"ט - אוקטובר 2018. פרטים נוספים על היום הפתוח - בהמשך. שמרו את התאריך!