למה דווקא אצלנו?

בגלל איכות המרצים, חווית הלימודים העשירה, סיורים, הרצאות אורח, קורסי לימוד ייחודיים, כלים לשוק העבודה, יחס אישי אמיתי, הנוף והאווירה.

doron navot and robi rivlinהתואר במדעי המדינה באוניברסיטת חיפה הינו תואר יוקרתי, הנחשב לאחד ממקצועות הדגל של מדעי החברה, ולתחום לימוד מבין הפופולאריים בישראל. הסטודנטים שלנו נהנים מהוראה איכותית, המוענקת ע"י סגל מרצים וחוקרים מן השורה הראשונה, המשולבים בכל תחומי המחקר. סגל המרצים של ביה"ס למדעי המדינה מורכב מבוגרי מיטב האוניברסיטאות בארץ ובעולם. הישגיהם המחקריים מתבטאים בפרסומים בכתבי עת מהמובילים בתחומם במדעי המדינה, בזכייה במענקי מחקר מקרנות יוקרתיות, וזוכים להערכה רבה בארץ ובעולם. בית הספר של מדעי המדינה מצטיין בתחום המחקרי, ובמסגרתו פועלים מספר מרכזי מחקר בתחומי ביטחון לאומי, מדיניות ציבורית, ואסטרטגיה ימית.

כי תלמידי un modelהתואר שלנו מקבלים חווית לימודים עשירה. מעבר לקורסי הלימוד המגוונים, מתקיימים כחלק מתכנית הלימודים מפגשים עם חברי כנסת, אנשי תקשורת, ועוד, סמינרים מחלקתיים המארחים את מיטב המרצים מהארץ ומהעולם, וסיורים לימודיים בארץ ובחו"ל. ניתן להשתלב בתוכניות מיוחדות וייחודיות בישראל ואף בעולם, כגון מודל האו"ם, פרקטיקום - אפשרות להתמחות מעשית בארגונים וגופים ממשלתיים, אפשרות לחילופי סטודנטים עם אוניברסיטאות מובילות בחו"ל, ועוד. האוניברסיטה מובילה את תכנית ה"שילובים" המעניקה קורסי העשרה קורסי העשרה המתאימים לעולם החדש, כגון יכולות טכנולוגיות וידע בעולם התיכנות, לצד סדנאות ישומיות ופעילות במרכזי מחקר חדשניים ובינתחומים.

students in knesset

כי אצלנו תקבלו כלים שיסייעו בידכם בשוק העבודה. החל מלימודי התואר הראשון הסטודנטים מקבלים בסיס השכלתי, המאפשר לבחון ולנתח לעומק את האופן בו הפוליטיקה משפיעה על התהליכים השונים במדינה. במהלך התואר נחיתן להשתלב במחקר פעיל, להשתתף בסדנאות לכתיבת קו"ח ולהתנהלות נכונה בראיון עבודה, וכן בימי הכוון תעסוקתי בהם מגיעים נציגים ממקמות עבודה רלוונטים. התואר פותח כיוונים לעבודה במגוון גדול של תחומים ומוסדות, ולהמשך לימודים לתארים מתקדמים. התואר השני כולל עבודת מחקר ומרחיב תחומי ידע נוספים, ומאפשר יצירת קשרים עם מרצים ועמיתים ללימודים העוסקים בתחום. התואר במדעי המדינה פותח דלתות להשתלבות בשוק העבודה כחברי כנסת, דיפלומטים, פוליטיקאים, ראשי מועצות וערים, עובדי משרד הביטחון, עובדי משרד החוץ, עיתונאים, אנשי תקשורת, עובדי הוראה, עובדי מחקר. כמו כן, התואר מהווה בסיס להשתלבות בארגונים בינ"ל שפעילותם כוללת ניתוח מערכות מדינתיות.

כי אצלנו יחס אישי זו לא סתם סיסמא. כל תלמadmin staffידי התואר במדעי המדינה מקבלים ליווי מנהלי צמוד מצוות המלאכיות של בית הספר, לכל אורך הלימודים. היחס האישי יוצא דופן, כל שאלה או בעיה שמעוררת במהלך הלימודים מטופלת ע"י הצוות, תוך התחשבות רבה בצרכי הסטודנט. צוות מנהל בית הספר זכה בפרסי הצטיינות אוניברסיטאיים תודות ליחס החם לסטודנטים, ומקבל ניקוד גבוה בכל שנה בסקרי איכות ההוראה המועברים בין תלמידי החוג.

university of haifa כי הנוף, האווירה, המיקום, האוויר, הטבע מסביב, והאנשים - הופכים את אוניברסיטת חיפה לאוניברסיטה הכי יפה בארץ. האוניברסיטה אפילו קיבלה תעודת הצטיינות באתר התיירות הבינ"ל tripadvisor כמקום שמומלץ לבקר וללמוד בו. אוניברסיטת חיפה היא מוסד מתפתח ודינאמי בעל שם עולמי בתחומי מחקר רבים, ופועלות בה תכניות לימוד בינלאומיות הנלמדות בשפה האנגלית, המושכות סטודנטים מצטיינים מישראל ומכל העולם. הרכב אוכלוסיית הסטודנטים ואנשי הסגל הינו ייחודי: לומדים באוניברסיטה המספר הגבוה ביותר של אנשי כוחות הבטחון, כמו גם ערבים ויהודים, דרוזים וצ'רקסים, חילונים, דתיים וחרדים. אוניברסיטת חיפה היא המוסד הפלורליסטי ביותר בישראל ומהווה דוגמא למחקר והוראה אקדמית מצטיינים, באווירה של שיתוף וכבוד הדדי. גם בכך אנו תורמים לעתידה של מדינת ישראל.

מלגות בית הספר למדעי המדינה לכל התארים

תואר ראשון במדעי המדינה | תואר ראשון בשנתיים | לימודי ערב

תואר ראשון חד חוגי עם ספח התמחות ביחב"ל / מנה"צ / ממשל ורעיון מדיני

מגוון תכניות תואר שני בשנה אחת במדעי המדינהמסלול מואץ לתואר שני במדעי המדינה