תואר ראשון במשפטים ותואר שני במנהל ומדיניות ציבורית

המחלקה למנהל ומדיניות ציבורית במשותף עם הפקולטה למשפטים מציעות תכנית לימודים משותפת שתעניק תואר ראשון במשפטים LLB ותואר שני במנהל ומדיניות ציבורית MPA.

מטרת התכנית לאפשר לתלמידים מצטיינים מהפקולטה למשפטים, אשר יעמדו בדרישות ההשלמה ללימודי התואר השני בבית הספר למדעי המדינה, לרכוש ידע והתמחות במנהל ומדיניות ציבורית ולשלבו הן בהשכלתם והן ככלי מעשי בפיתוח קריירה.
התכנית מבוססת על תשתית הלימודים במסלול המואץ לתואר שני באוניברסיטת חיפה ועל תכנית ה–MPA.
תנאי קבלה
תלמידים שהתקבלו לתואר ראשון במשפטים, עליהם יהא להשלים במהלך שנתיים ראשונות בלימודי המשפטים את קורסי ההשלמה כפי שנקבעו על ידי ועדת מ.א. הבית ספרית במדעי המדינה.

הקורסים הינם: מבוא למנהל ציבורי, מערכת פוליטית ישראלית ושיטות מחקר. השלמת קורסים אלה בציון ממוצע של 76 לפחות.
באישור ועדת מ.א. הבית ספרית במדעי המדינה יתקבלו ללימודי המוסמך של המחלקה למנהל ומדיניות ציבורית וילמדו את מכסת השעות למוסמך במסלול ב' — ללא כתיבת עבודת גמר מחקרית. בלימודים אלה ישתלבו התלמידים החל משנה ג' בלימודי המשפטים.
לימודי המוסמך יימשכו שנתיים — 4 סמסטרים.
קבלת תואר המוסמך במנהל ומדיניות ציבורית M.P.A מותנית בקבלת תואר ראשון במשפטים.
פרטים נוספים במזכירות המחלקה למנהל ומדיניות ציבורית: omoshe@univ.haifa.ac.il