תואר ראשון - מדעי המדינה - לימודים בשנתיים

חדש! תכנית לתואר ראשון בשנתיים

ביה"ס למדעי המדינה מודיע על פתיחת תכנית לימודים לתואר ראשון בשנתיים לסטודנטים שאפתניים.

במסגרת התכנית הסטודנטים ילמדו 6 סמסטרים רצופים לאורך שנתיים, כולל סמסטר קיץ בכל שנה.

הלימודים בתכנית במתכונת דו חוגית בלבד.

*ניתן לשלב את הלימודים במדעי המדינה עם חוג נוסף מכלל חוגי הלימוד באוניברסיטה, גם אם אינו מציע לימודי תואר בשנתיים.

בתכנית יוצעו מלגות לסטודנטים מצטיינים על סמך ציוני הבחינה הפסיכומטרית:  ציון פסיכומטרי גולמי 633 יזכה את הסטודנט במלגה בגובה 3500 ש"ח. ציון פסיכומטרי גולמי 660 יזכה את הסטודנט במלגה בגובה 7000 ש"ח. מתן המלגה בהתאם לקריטריונים של הדיקנאט.

יתרונות התכנית:

• קבלת תואר אוניברסיטאי מלא בשנתיים בלבד
  • מלגות לתלמידים מצטיינים על סמך ציוני פסיכומטרי
  • השתלבות מהירה בשוק העבודה, יתרון יחסי של שנה על פני המתחרים
  • התכנית לא קיימת באף אוניברסיטה אחרת

תנאי קבלה לתכנית:

סכ"ם 550, רמת אנגלית "בסיסי" לפחות, רמת עברית - יע"ל 120.

לפרטים נוספים פנו אל נועה אברהם, מרכזת התכנית:

טלפון: nnachum@univ.haifa.ac.il    04-8240561

doron navotד"ר דורון נבות, מומחה לשחיתות פוליטית מבית הספר למדעי המדינה, התראיין ליומן "כאן אייכלר" ברשת כאן ב' על הפרשות האחרונות בסביבת ראש הממשלה: "ראש הממשלה פעל בניגוד עניינים. בדברים האלו אין תשובות מתמטיות, יש דברים שמתפתחים עם הזמן, יש נורמות ויש מוסכמות על מקרי קצה".

israel vismel manorלאחר פרסום הסרטון בו מתועד נשיא ארה"ב בארוחת ערב יחד עם הגורמים שבמרכז פרשת המיילים שנשלחו לבנו, בהם הובטח מידע רגיש על הילרי קלינטון, התראיין ד"ר ישראל ויסמל-מנור, מומחה לארה"ב ופוליטיקה אמריקאית מבית הספר למדעי המדינה, ליומן "בחצי היום" בכאן ב': "הסרטון עצמו, שרואים אותם אוכלים ארוחת ערב ביחד, זה לא כשלעצמו מוכיח קשר לביצוע פשע, אלא רק קשר. אבל כל הדברים שאנחנו למדים בחודשים האחרונים מוכיחים שיש טבעת שהולכת ומתהדקת".

avi ben zviפרופ' אבי בן צבי, ראש התוכנית ללימודי דיפלומטיה ומומחה לארה"ב ופוליטיקה אמריקאית מבית הספר למדעי המדינה, התראיין בנושא ביטול רפורמת אובאמה קייר ליומן "השעה הבינלאומית" בכאן ב': "טראמפ לא מפסיד, אלא הוא מובס בנוק אאוט. זה היה היהלום בכתר של אובמה ולכן גם היעד הנכסף ביותר מבחינתו של טראמפ הוא לרסק את זה", אמר.

nissim cohenברכות לד"ר ניסים כהן, ראש התכנית ללימודי מוסמך למנהלים במנהל ומדיניות ציבורית, אשר ספרו "מבוא למינהל וניהול ציבורי" (נכתב בשיתוף שלמה מזרחי) ישמש כספר הלימוד העיקרי של התחום בשנים הבאות.