תואר ראשון - מדעי המדינה - לימודים בשנתיים

חדש! תכנית לתואר ראשון בשנתיים

ביה"ס למדעי המדינה מודיע על פתיחת תכנית לימודים לתואר ראשון בשנתיים לסטודנטים שאפתניים.

במסגרת התכנית הסטודנטים ילמדו 6 סמסטרים רצופים לאורך שנתיים, כולל סמסטר קיץ בכל שנה.

הלימודים בתכנית במתכונת דו חוגית בלבד.

*ניתן לשלב את הלימודים במדעי המדינה עם חוג נוסף מכלל חוגי הלימוד באוניברסיטה, גם אם אינו מציע לימודי תואר בשנתיים.

בתכנית יוצעו מלגות לסטודנטים מצטיינים על סמך ציוני הבחינה הפסיכומטרית:  ציון פסיכומטרי גולמי 633 יזכה את הסטודנט במלגה בגובה 3500 ש"ח. ציון פסיכומטרי גולמי 660 יזכה את הסטודנט במלגה בגובה 7000 ש"ח. מתן המלגה בהתאם לקריטריונים של הדיקנאט.

יתרונות התכנית:

• קבלת תואר אוניברסיטאי מלא בשנתיים בלבד
  • מלגות לתלמידים מצטיינים על סמך ציוני פסיכומטרי
  • השתלבות מהירה בשוק העבודה, יתרון יחסי של שנה על פני המתחרים
  • התכנית לא קיימת באף אוניברסיטה אחרת

תנאי קבלה לתכנית:

סכ"ם 550, רמת אנגלית "בסיסי" לפחות, רמת עברית - יע"ל 120.

לפרטים נוספים פנו אל נועה אברהם, מרכזת התכנית:

טלפון: nnachum@univ.haifa.ac.il    04-8240561

asad ghanemהלשכה המרכזית הפלסטינית לסטטיסטיקה פרסמה נתונים על מספר הפלסטינים בין הים לירדן ובעולם - 4.88 מיליון פלסטינים חיו בשטחים ב-2016: 2.97 מהם בגדה ו-1.91 ברצועה. פרופ' אסעד גאנם, מבית הספר למדעי המדינה, התראיין לכתבה שפורסמה בנושא בעיתון "הארץ" ואמר: "היהודים היו מיעוט ב-48', אבל על רקע התארגנות נכונה והיעדר התארגנות אצל הפלסטינים ובעולם הערבי בכלל הצליחה מדינת ישראל להתגבר על הערבים בכל צומת מרכזי".

"doron navotמערכת אכיפת החוק בישראל, ואת זה מעטים בישראל מבינים, היא מהחזקות בעולם, ובסופו של דבר, ההחלטות שתתקבלנה יהיו מושפעות מאיכות הראיות ולא מאיכויותיו הרטוריות של נתניהו", כתב ד"ר דורון נבות, מומחה לשחיתות פוליטית וראש התכנית ללימודי דמוקרטיה בבית הספר למדעי המדינה, בטור פרשנות שפורסם בעיתון "מעריב".

מחקרם של ד"ר יניב רינגוורץ וד"ר כרמלה לוטמר, מביה"ס למדעי המדינה, הבודק האם כתבי עת אקדמיים מאפשרים לחוקרים השייכים לאוניברסיטה אליה שייך כתב העת לפרסם מאמרים באיכות נמוכה יותר (התשובה - כן...), התפרסם ב- harvard business review.

hospitalהצעת מחקר של ד"ר גבי סייג וד"ר דנה ושדי מביה"ס למדעי המדינה, המחלקה למנהל ומדיניות ציבורית, בנושא הביקורת הפנימית בבתי חולים בישראל, זכתה במענק מחקר של 100 אלף ש"ח שניתן על ידי המכון הלאומי לחקר שירותי בריאות ומדיניות הבריאות. בעקבות המחקר הוקם צוות מחקר שכולל את המבקרת הפנימית של משרד הבריאות, המבקר הפנימי הפורש של קופת חולים כללית ואת המבקרים הפנימיים בבתי חולים רמב"ם ופוריה.

aharon cohen book coverברכות לפרופ' אהרן כהן, על צאת ספרו

Counterproductive Work Behaviors - Understanding the Dark Side of Personalities in Organizational Life.

לפרטים נוספים לחצו כאן