תואר ראשון - מדעי המדינה - לימודים בשנתיים

חדש! תכנית לתואר ראשון בשנתיים

ביה"ס למדעי המדינה מודיע על פתיחת תכנית לימודים לתואר ראשון בשנתיים לסטודנטים שאפתניים.

במסגרת התכנית הסטודנטים ילמדו 6 סמסטרים רצופים לאורך שנתיים, כולל סמסטר קיץ בכל שנה.

הלימודים בתכנית במתכונת דו חוגית בלבד.

*ניתן לשלב את הלימודים במדעי המדינה עם חוג נוסף מכלל חוגי הלימוד באוניברסיטה, גם אם אינו מציע לימודי תואר בשנתיים.

בתכנית יוצעו מלגות לסטודנטים מצטיינים על סמך ציוני הבחינה הפסיכומטרית:  ציון פסיכומטרי גולמי 633 יזכה את הסטודנט במלגה בגובה 3500 ש"ח. ציון פסיכומטרי גולמי 660 יזכה את הסטודנט במלגה בגובה 7000 ש"ח. מתן המלגה בהתאם לקריטריונים של הדיקנאט.

יתרונות התכנית:

• קבלת תואר אוניברסיטאי מלא בשנתיים בלבד
  • מלגות לתלמידים מצטיינים על סמך ציוני פסיכומטרי
  • השתלבות מהירה בשוק העבודה, יתרון יחסי של שנה על פני המתחרים
  • התכנית לא קיימת באף אוניברסיטה אחרת

תנאי קבלה לתכנית:

סכ"ם 550, רמת אנגלית "בסיסי" לפחות, רמת עברית - יע"ל 120.

לפרטים נוספים פנו אל נועה אברהם, מרכזת התכנית:

טלפון: nnachum@univ.haifa.ac.il    04-8240561

keren levy ganani sniderברכות לד"ר קרן לוי גנני שניידר, על אישור עבודת הדוקטורט שלה בנושא "Attitudes Toward Asylum Seekers Within the Framework of Exposure to Political Violence", בהנחיית פרופ' דפנה קנטי, מהמחלקה לממשל ורעיון מדיני. מאחלים לקרן הצלחה רבה בהמשך הקריירה האקדמית.

doron navotד"ר דורון נבות, מומחה לשחיתות פוליטית ומרצה במחלקה ללימודי תואר שני בממשל ורעיון מדיני, בראיון ל"הארץ": מכת מדינה: מפת השחיתות בשלטון המקומי - השילוב בין סמכויות רחבות, תקציבים מוגבלים ופיתויים יצר מלכודת בה נפלו בשני העשורים האחרונים 54 ראשי רשויות שהסתבכו בפלילים. הנוסחה לפתרון תקועה בגלגלי הביורוקרטיה. לקריאה נוספת לחצו כאן.

nissim cohenברכות לד"ר ניסים כהן, ראש התכנית ללימודי מוסמך למנהלים במנהל ומדיניות ציבורית, אשר ספרו "מבוא למינהל וניהול ציבורי" (נכתב בשיתוף שלמה מזרחי) ישמש כספר הלימוד העיקרי של התחום בשנים הבאות.

michael grossספר חדש בעריכתו של פרופ' מיכאל גרוס, ראש ביה"ס למדעי המדינה ומרצה במחלקה ליחסים בינלאומיים, בנושא: "Soft War: The Ethics of Unarmed Conflict". הספר עוסק בנושא שלא מרבים להתייחס אליו בתיאוריות על מלחמה צודקת - הנושא של השפעות המלחמה ה"רכה": מתקפות סייבר, חרם כלכלי, תעמולה ועוד. לעיון נוסף לחצו כאן.