תואר ראשון - מדעי המדינה - לימודים בשנתיים

חדש! תכנית לתואר ראשון בשנתיים

ביה"ס למדעי המדינה מודיע על פתיחת תכנית לימודים לתואר ראשון בשנתיים לסטודנטים שאפתניים.

במסגרת התכנית הסטודנטים ילמדו 6 סמסטרים רצופים לאורך שנתיים, כולל סמסטר קיץ בכל שנה.

הלימודים בתכנית במתכונת דו חוגית בלבד.

*ניתן לשלב את הלימודים במדעי המדינה עם חוג נוסף מכלל חוגי הלימוד באוניברסיטה, גם אם אינו מציע לימודי תואר בשנתיים.

בתכנית יוצעו מלגות לסטודנטים מצטיינים על סמך ציוני הבחינה הפסיכומטרית:  ציון פסיכומטרי גולמי 633 יזכה את הסטודנט במלגה בגובה 3500 ש"ח. ציון פסיכומטרי גולמי 660 יזכה את הסטודנט במלגה בגובה 7000 ש"ח. מתן המלגה בהתאם לקריטריונים של הדיקנאט.

יתרונות התכנית:

• קבלת תואר אוניברסיטאי מלא בשנתיים בלבד
  • מלגות לתלמידים מצטיינים על סמך ציוני פסיכומטרי
  • השתלבות מהירה בשוק העבודה, יתרון יחסי של שנה על פני המתחרים
  • התכנית לא קיימת באף אוניברסיטה אחרת

תנאי קבלה לתכנית:

סכ"ם 550, רמת אנגלית "בסיסי" לפחות, רמת עברית - יע"ל 120.

לפרטים נוספים פנו אל נועה אברהם, מרכזת התכנית:

טלפון: nnachum@univ.haifa.ac.il    04-8240561

nissim cohenד"ר ניסים כהן, ראש התכנית לתואר שני ללימודי מנהל ציבורי למנהלים מביה"ס למדעי המדינה, במאמר דעה שפורסם בדה מרקר: "לנציב שירות המדינה סמכות חשובה מאוד: אישורם של כלל המינויים הפוליטיים בשירות המדינה. פוטנציאלית, לבעל תפקיד זה כוח "למרר" את חייהם של פוליטיקאים. נתניהו בחר לא למנות לנציב שירות המדינה בעל תפקיד בכיר עם ניסיון רלוונטי, אלא אישה שכנראה מקורבת אליו".

doron navot"אם אנשים טובים לא ימונו לתפקידים ציבוריים, לא יעזרו הרפורמות השלטון הציבורי". ד"ר דורון נבות, מומחה לשחיתות פוליטית מביה"ס למדעי המדינה, בראיון ל"מה בוער" עם רזי ברקאי ובועז ביסמוט על שחיתות ברשויות המקומיות. מתחיל ב- 1:30:30.