תואר ראשון - מדעי המדינה - לימודים בשנתיים

תכנית לתואר ראשון בשנתיים

התכנית מיועדת לסטודנטים שאפתניים ...ובעלי יכולות למידה גבוהות

במסגרת התכנית הסטודנטים ילמדו 6 סמסטרים רצופים לאורך שנתיים, כולל סמסטר קיץ בכל שנה.

*ניתן לשלב את הלימודים במדעי המדינה עם חוג נוסף מכלל חוגי הלימוד באוניברסיטה, גם אם אינו מציע לימודי תואר בשנתיים.

יתרונות התכנית:

• קבלת תואר אוניברסיטאי מלא בשנתיים בלבד
  • השתלבות מהירה בשוק העבודה, יתרון יחסי של שנה על פני המתחרים
  • התכנית לא קיימת באף אוניברסיטה אחרת

תנאי קבלה לתכנית: נא לעיין ב"מידע למועמדים"

תוכנית לימודי תואר ראשון במדעי המדינה עוסקת בחמשת התחומים הבאים:
א. ממשל: חקר משווה של מוסדות ותהליכים פוליטיים, ניתוח מערכות פוליטיות באזורי עולם שונים, התנהגות פוליטית (הצבעה, מחאה ואלימות, פסיכולוגיה פוליטית, מפלגות פוליטיות, קבוצות אינטרס ופוליטיקה ישראלית).
ב. מינהל ומדיניות ציבורית: תורת המינהל, ניהול משאבי אנוש, בירוקרטיה ופוליטיקה, קביעת מדיניות ציבורית, כלכלה פוליטית, מבנה מערכת המינהל בישראל, רפורמות במנהל ציבורי, שלטון מקומי, ביקורת ציבורית והתנהגות ארגונית.
ג. יחסים בינלאומיים ומדיניות חוץ: היסטוריה ותיאוריה של היחב"ל, קבלת החלטות ועיצוב מדיניות חוץ, בטחון לאומי ואסטרטגיה, דיפלומטיה ומשא ומתן, צדק בינ"ל ופתרון קונפליקטים, כלכלה פוליטית בינ"ל.
ד. מחשבה מדינית: יסודות הפילוסופיה הפוליטית, היסטוריה אינטלקטואלית, מוסר ופוליטיקה, תיאוריה דמוקרטית, מחשבה פוליטית יהודית וישראלית.
ה. הקניית שיטות וכלי מחקר: אנו רואים בהקניית שיטות וכלי מחקר משימה חשובה של תוכנית לימודי תואר ראשון. מטרתנו בהקניית השיטות וכלי המחקר לחנך לאוריינות מתודולוגית והכנת תשתית הידע ללימודים מתקדמים. במסגרת תוכנית זו אנו מלמדים את בסטודנטים של לימודי תואר ראשון קורסים בכתיבה וקריאה מדעית ושיטות מחקר (שנה ב'), סטטיסטיקה (שנה ב') וכן סמינר מחקר לסטודנטים מצטיינים.

אנו רואים בבוגרי מדעי המדינה כבעלי יכולת, זכות וחובה להשפיע באופן ניכר המרחב הציבורי בישראל. לאור זאת, אנו מעוניינים לתת לסטודנטים גם את הבסיס התיאורטי בתחומי המחקר העיקריים במדעי המדינה, וגם קורסים שיעניקו ידע וכלים יישומיים הנדרשים בשוק העבודה בתחום הפוליטי/מדיני/מחקרי כיום.

בהתאם לזאת, מעבר לקורסי לימוד ייחודיים ופרקטיים כמפורט מטה, במהלך הלימודים יאורגנו סיורים לימודיים, שמטרתם לאפשר לתלמידים מפגש חוויתי ובלתי אמצעי עם הנושאים שנלמדים בקורסים. כמו כן יוזמנו התלמידים לימי עיון ולמפגשים אישיים עם דמויות מפתח מהעולם הציבורי והפוליטי בהן דנים בשיעורים. מעבר לכך, יאורגנו ימי הכוון תעסוקתי בהם תהא לתלמידים הזדמנות לפגוש גורמים שונים משוק העבודה, בדגש על מוסדות, ארגונים וגורמים במגזר הציבורי, הפרטי והשלישי. במסגרת ימי ההכוון התעסוקתי, ייערכו מפגשים עם בוגרי מדעי המדינה, הרצאות אורח, וסדנאות לשיפור מיומנויות הנדרשות בשוק העבודה.

קורסי לימוד יחודיים

"מודל האו"ם". מהו מודל האו"ם? תכנית לימודים מיוחדת המדמה את פעילות האו"ם, מוסדותיו וגופים בינלאומיים שונים, כאשר הסטודנטים מייצגים את המדינות החברות באו"ם ובו בעת יוזמים פתרונות לבעיות בינלאומיות בהתבסס על עקרונות הדיפלומטיה והמשפט. הפעילות כוללת: שיעורים מקצועיים, סימולציות, ימי עיון במוסדות בינלאומיים וכנסים ארציים ובינלאומיים.

מדובר בחוויה אשר סטודנט יכול לפתח בה כישורי עמידה בפני קהל, יכולות רטוריות, מתודות מחקריות, ניהול משא ומתן, יצירת קואליציות ושיתופי פעולה והכי חשוב – התוכנית מעניקה את הכלים לפתח את יכולת הביטוי באנגלית הן בכתב והן בעל פה. התכנית מיועדת לאלו אשר מעוניינים בקריירה בתחום הפוליטי או הדיפלומטי, או אלו ששואפים להרחיב את האופקים שלהם בהיבטים בינלאומיים ולאומיים גם יחד. מדובר באחת החוויות הכי עוצמתיות שסטודנט יכול לחוות במהלך התואר, אשר נותנת את האפשרות לצאת מחוץ לקופסה ולחוות את התואר מעבר לנקודות הזכות של תכנית הלימודים.למידע ופרטים נוספים, חפשו Haifa University Model United Nations בפייסבוק.

פרקטיקום - מסלול התמחות במוסדות וארגונים ציבוריים וחברתיים. התכנית מאפשרת לקחת חלק בתהליכים מגוונים המתקיימים במוסדות וארגונים שונים, ועל ידי כך להרחיב את הידע היישומי, לפתח מיומנויות וכלי חשיבה שנלמדים בקורס המלווה לתכנית, ולהכיר אפשרויות השתלבות בעולם העבודה בסוף הלימודים. הקורס הינו בהיקף של 4 שעות שבועיות התמחות, המלווה בקורס אוניברסיטאי שיתקיים פעם בשבועיים. הקורס + ההתמחות נחשבים כשיעור מתקדם בשווי 5 נ"ז במדעי המדינה. יתרונות: ניסיון תעסוקתי רלוונטי + סדנאות הכנה לעולם העבודה בקורס המלווה (שיווק עצמי וכו') + ליווי של פסיכולוגית תעסוקתית וסדנאות הכנה לעבודה.

סדנת מצטיינים. סטודנטים מצטיינים בשנה מתקדמת יוזמנו להשתתף בסדנא מיוחדת, שתאפשר למי שירצה בכך לקחת חלק פעיל באחד מהמחקרים המתקיימים ע"י חוקרי ביה"ס. ההשתתפות בסמינר מקנה לסטודנטים חוויה אינטלקטואלית בלתי רגילה שנוצרת תוך כדי דיונים בתוך כיתת מצטיינים. השתתפות זו חושפת אותם למגוון הנושאים בתוך הדיסציפלינה ופותחת עולמות תוכן רבים ומעשירים. בסמינר רוכשים כלים חיוניים להמשך הלימודים ולהשתלבות במחקר האקדמי.

מלגות בית הספר למדעי המדינה לכל התארים

תואר ראשון במדעי המדינה | תואר ראשון בשנתיים | לימודי ערב

תואר ראשון חד חוגי עם ספח התמחות ביחב"ל / מנה"צ / ממשל ורעיון מדיני

מגוון תכניות תואר שני בשנה אחת במדעי המדינהמסלול מואץ לתואר שני במדעי המדינה